שתף קטע נבחר

 

מצרים: בלוגר נשפט בבית דין צבאי

הבלוגר נשפט בעוון ביקורת שכתב על הצבא המצרי באינטרנט, בה האשים את האקדמיה הצבאית בשחיתות. ארגוני זכויות אדם: "השלטון משתיק, במקום לבדוק הטענות"

מצרים ממשיכה לצנזר את הרשת: האזרח אחמד מוסטאפה, בלוגר מצרי בן 20, נעצר בחודש פברואר השנה ונשפט אתמול (ב') בבית דין צבאי – על שמתח ביקורת על האקדמיה הצבאית המצרית. ארגוני זכויות אדם בין לאומיים החרימו את המשפט וגינו אותו, כך דווחה סוכנות אי.פי.

 

מוסטאפה, סטודנט להנדסה, הואשם בפגיעה בתדמית הצבא לאחר שפרסם בבלוג שלו פוסט תחת הכותרת "הסקנדל באקדמיה הצבאית". הפוסט תיאר את סיפורו של מורה שבנו הודח מהאקדמיה כדי לפנות תקן לחייל ממשפחה מיוחסת ורבת השפעה.

 

ביקורת אסורה בחוק

במצרים אסור למתוח ביקורת פומבית על הכוחות המזוינים והפרת החוק נתפסת כאיום על הביטחון הלאומי ומטופלת בחומרה. מוסטאפה נעצר ב-25 בפברואר והואשם בהכתמת שם הצבא ובפרסום מידע כוזב. משפטו החל ביום ב' השבוע.

 

המשפט זכה לביקורת נוקבת מצד ארגוני זכויות אדם בעולם. ארגון Human Rights Watch טען כי במקום לבדוק את ההאשמות שהועלו בפוסט, מעדיפה הממשלה המצרית להשתיק את מוסטאפה.

 

ארגון "עיתונאים ללא גבולות" טען כי מוסטאפה הוא אזרח, ואין כל עילה לשפוט אותו בבית דין צבאי. "אלו צעדים קיצוניים שנועדו להפחיד את כל מי שמבקש למתוח ביקורת על הצבא", נמסר מהארגון.

 

השלטון משתיק בלוגרים

זוהי אינה הפעם הראשונה ששלטונות מצרים מגבילים את חופש הביטוי במדיום האינטרנט בכוח הזרוע. עבד אל-קארים נביל, בלוגר בן 23, מרצה עונש מאסר של ארבע שנים לאחר שהורשע בשנת 2007 בכתיבת ביקורת כנגד הנשיא מובארק והממסד הדתי במדינה.

 

השנה גם נעצרו ונחקרו בלוגרים שנסעו להפגין סולידריות עם נפגעי מהומות חג המולד בעיר נאג' חמדי שבדרום מצרים, אך נדיר מאוד שאזרח כמו מוסטפה יעמוד למשפט בבית דין צבאי.

 

הגבלת חופש הביטוי במצרים זכתה גם להתייחסות מצד ועדת זכויות האדם של האו"ם, ומספר מדינות המליצו לשלטון המצרי להפסיק את מעצרי הבלוגרים.

 

בגלל מדיניות השלטון בנושא חופש הביטוי, הפכה הרשת לבמה בודדת עבור אזרחי מצרים שרוצים לבקר את הנהגת המדינה ומוסדותיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצרים סותמת פיות באינטרנט
צילום: index open
מומלצים