הכי קלאסי: טארט שוקולד
טארט עשיר עם מלית קרם שוקולד טראפל חלק, מעל בצק עדין בניחוח קינמון. מקשטים בפטל ומגישים עם קצפת ויש לכם מתכון נפלא לסיום ארוחת ערב אלגנטית
טארט שוקולד
המרכיבים:
לבצק:
3/4 1 (250 גרם) כוסות קמח
1/4 כפית מלח
1/4 כוס 25) גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס מים קרים
למלית:
3/4 1 מכלים 425) מ"ל) שמנת מתוקה
375 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
2 כפיות סירופ תירס בהיר
1 כפית תמצית וניל טהור או ברנדי
(צילום: גיא בלומנשטיין)
אופן ההכנה:
- הבצק: במכל מעבד מזון מערבבים את הקמח עם המלח, אבקת הסוכר והקינמון. מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט עד לקבלת תערובת פירורי בצק קטנים. בעוד מעבד המזון פועל יוצקים את המים בהדרגה ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד. מאחדים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים בניילון ומניחים במקרר 30 דקות. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה 190) מעלות).
- משמנים תבנית טארט עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. מחוררים במזלג, מכסים ומניחים במקפיא ל15- דקות.
- מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים עליו שעועית יבשה. אופים כ22- דקות. מסירים את הנייר עם השעועית וממשיכים לאפות עוד כ7- דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי לגמרי. מצננים על רשת.
- המלית: בסיר בינוני כבד מביאים את השמנת לסף רתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את האש, מוסיפים את השוקולד ואת סירופ התירס וממיסים תוך ערבוב רצוף בעזרת כף עץ, עד שהתערובת נמסה וחלקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הווניל או הברנדי. מצננים מעט בצד.
- יוצקים את תערובת השוקולד החמה דרך מסננת ישר על הבצק ומטלטלים את התבנית בעדינות, כך שהמלית תתפזר באופן אחיד. מניחים לייצוב בצד בטמפרטורת החדר. מכסים את הטארט ומעבירים למקרר ל4- שעות לפחות, עד שהמלית יציבה.
- מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני ההגשה ומקשטים בתותים, פטל טרי (בעונה) או תלתלי שוקולד. מגישים עם קצפת ליד.
- לכל המתכונים של רוני ונציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים