שתף קטע נבחר
 

ביקורת עסקית: לאוהבי הקומבינציות

ל-Fu Sushi‬ החדשה בתל אביב יש פוטנציאל, בעיקר במרקי הטום-יאם והקומבינציות סושי וקריסטפי - אבל כדי לעלות כיתה, דרוש עוד קצת מאמץ ותחכום

מאז שחטפתי לפני כמה שנים הרעלה מסושי קלוקל, שהוגש במסיבת יום הולדת שנערכה במועדון תל אביבי לכבוד אחד ממלכי חיי הלילה, אני נמנע מסושי חלטוריסטי. במעט מאוד מקומות בארץ המדור מוכן להתנסות בסושי, והוא מדיר רגליו מאתרי ג'אנק פוד יפניים, שצצו לאחרונה בקצב מסחרר, כמו פטריות שיטאקי אחרי הגשם.

 

לאחרונה, חוויתי אכזבות מצערות דווקא בהיכלים היפניים המובילים, עליהם עוד סמכתי - ארוחות סתמיות או טייק אווי מכעיס. וכך בעודי מקונן על זילות הסושי בישראל, מישהו התעקש באוזני שנפתח אתר שבהחלט כדאי לי לנסות: Fu Sushi‬, מסעדה שמצטרפת לרשימת המקומות החדשים שקמו במתחם ירמיהו המתעורר בצפון תל אביב.

 

‭Fu Sushi‬ שייכת לרותם טחן, מסעדן המתמחה בבישול אסיאתי. המסעדה החדשה שלו מעוצבת, ומורכבת מבר גדול וגם ממרפסת נעימה. ישבנו בחוץ, והתבוננו בצעירים שאיכלסו את המקום. תיארתי לעצמי שהם לא מודעים בכלל שהם יושבים על חורבות מקום מיתולוגי - בכתובת הזאת שכנה "קסבה‭,"‬ אחת המסעדות החלוציות שהגישו גורמה צרפתי, כולל מנת הדגל ברווז בתפוזים, והייתה מוסד החביב על משה דיין ורחל המרכלת כאחד.

 

מאז ש"קסבה" סגרה את שעריה, הכתובת עברה מספר גלגולים. עכשיו התור של ‭,Fu Sushi‬ שמציעה ארבעה מסלולי עסקית. ויתרתי על המסלולים הזולים ‭49)‬ שקל, 55 שקל‭,(‬ והתמקדתי בשתי העסקיות היותר יקרות - זוגית ‭99)‬ שקל) וספיישל ‭119)‬ שקל‭.(‬ ידעתי שאפשר לסמוך על יכולות הקיבול והבליסה של ד‭,'‬ חברתי לארוחה, ג'אנקית של סושי.


הסושי של Fu (צילום: שלום בר-טל)

 

בעסקית הזוגית תקבלו שתי מנות ראשונות. במקרה שלנו, לאור החורף שלפתע התרגש, הלכנו על מרקי טום יאם, אחד שהתבסס על עוף והשני על פירות ים. שניהם היו מצוינים. "המרק מזכיר לי את העונג הקולינרי שחוויתי בחופשות הקסומות בתאילנד", שיבחה ד', בעודה לוגמת בתאוותנות. "המרק מוגש בכמות יותר נדיבה מהנהוג במסעדות יפניות. הוא חריף במידה, עשיר בפירות ים ומתאפיין במרקם נכון של טעמים".

 

קומבינציית קריספי: אינסייד אאוט, שרימפס טמפורה, אינסייד אאוט סלמון וסלמון סקין, פוטומאקי סלמון חם, מאקי טונה חם, הייתה בהחלט טובה, וכיף היה לנגוס בה, אבל חסר לה עוד קצת עידון וברק, מהסוג שסאלי אשף הסושי הרגיל אותנו אליו.

 

עסקית הספיישל מציעה אף היא שתי מנות ראשונות. אז בחרנו טבעות קלמרי מטוגנות, שהיו סבירות, אבל סבלו מצמיגיות יתר. אנחנו מעדיפים את הקלמרי שלנו פריך ומתמסר. הרטבים החביבים שצורפו למנה עזרו לשפר את המצב. ד' אמנם לא נמנית על מעריצי הטופו, אבל הסתקרנתי מטופו ספייסי והכרחתי אותה לנסות. המנה הייתה נחמדה, וסבלה קצה מאנמיות. היא הייתה עדינה מדי, וחסר לה אגרסיביות ועוקצנות. "הטופו הזה לא הצליח לשנות את עמדותיי הבסיסיות", הכריזה האישה שממול.

 

מזל שקומבינציית הסושי הייתה ברמה נאה - סשימי מצוין (חתיכות גדולות, טריות ויפות‭,(‬ האינסייד אאוט סלמון ואבוקדו טובים מאוד, ורק היה הניגרי שגרתי. ‭Fu Sushi‬ אולי עוד לא בליגה של הגדולים, והיא מתאימה בעיקר למי שפוקד את מתחם ירמיהו הטרנדי, אבל יש לה פוטנציאל והיא טובה מרוב חברותיה הסושיות הלא מתיימרות. אם היא רוצה לעלות כיתה, אז עוד קצת מאמץ ותחכום, והיא יכולה להיות יותר מעוד מזללת סושי מצויה ומקומית.

 

‭,Fu Sushi‬ ירמיהו ‭,32‬ תל אביב, טלפון: ‭03-6051000‬

 

מחיר העסקית: 49 שקל, 55 שקל, 99 שקל, 119 שקל

מטבח: יפני

ואם חורגים מהדיל: אלכוהול

שעות העסקית: ראשון-חמישי 18:00-12:30

חנייה: ברחובות ובמגרשי החנייה (בתשלום) הסמוכים ‭

ציון: 7.7

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים