ירידה חדה של 7% ביצוא ההיי-טק מישראל
כך עולה מנתוני החודשיים האחרונים שפרסמה התאחדות התעשיינים. בחישוב שנתי, לעומת זאת, נרשמה עלייה של 7% בהיקפו הכספי של יצוא ענפי ההיי-טק ביחס ל-2008
יצוא ענף ההיי-טק רשם ירידה ריאלית של 7% בין החודשים דצמבר 2009 וינואר 2010, כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ד') התאחדות התעשיינים.
בענף ההיי-טק כוללת ההתאחדות את תעשיות הרכיבים האלקטרוניים, ציוד תקשורת, תרופות וציוד רפואי, וכן כלי טיס. מהנתונים עולה כי הירידה נגזרת ברובה מירידה של 28% ביצוא הרכיבים האלקטרוניים מישראל, ירידה ראשונה מאז הרבעון השלישי של 2008.
עם זאת, גם בתוך ענף ההיי-טק רשמו כמה תחומים צמיחה ביצוא, כגון תחום הטיס שעלה ב-19% בתקופה המדוברת וענף ציוד התקשורת, הבקרה והרפואה שעלה ב-3%. בתחום התרופות, לעומת זאת, נרשם קיפאון בחודשיים האחרונים.
היקפו הכספי של היצוא מענף ההיי-טק הישראלי עמד בשנה שעברה על כ-19.45 מיליארד דולר - עלייה של 7% ביחס לנתוני 2008. עלייה זו מוסברת בגידול החד שנרשם בייצוא רכיבים אלקטרוניים - בשיעור של 86.8% - המיוחס למפעל FAB 28 של אינטל בקריית גת.
בכלל היצוא התעשייתי מישראל חלה עלייה מתונה של 2.5% בהשוואה לחודשיים הקודמים. למרות העלייה הקלה, רמת היצוא בחודשיים האחרונים עדיין נמוכה בכ-3.5% בהשוואה לרמתו ערב המשבר.