דחלאן: לא למו"מ עקיף, נתניהו רוצה להרוויח זמן
הביקורת הפלסטינית נגד כוונת אבו מאזן לנהל מגעים עקיפים עם ישראל מתרחבת, ועכשיו גם דובר הוועד המרכזי של פתח, מוחמד דחלאן, מתנגד: "זה משתלב באסטרטגיה של נתניהו שמבקש להרוויח זמן ולהציג את הדברים כאילו מתנהל משא ומתן. נשבר לנו ממשא המתן בצל הכיבוש"
למרות הרוח הגבית מהליגה הערבית לפתוח במשא ומתן עקיף עם ישראל, נשמעים יותר ויותר קולות פלסטינים המתנגדים למהלך. והערב (יום ה') מצטרף למתנגדים גם דובר הוועד המרכזי של הפתח, מוחמד דחלאן, שאמר כי "לנוכח פעולות ישראל, בעיקר הרחבת ההתנחלויות והתוקפנות כלפי המקומות הקדושים, אין כל טעם מהמשא ומתן הישיר או העקיף עם הממשלה הישראלית".
דחלאן אמר לסוכנות הידיעות הפלסטינית מען: "אם ההתנהלות האמריקנית נועדה להרוויח זמן מבלי להגיע לתוצאות, הדבר משתלב באסטרטגיה של נתניהו שמבקש להרוויח זמן ולהציג את הדברים כאילו מתנהל משא ומתן. נשבר לנו מהמשך המצב הנוכחי של המשך המשא המתן בצל הכיבוש כפי שקורה מאז שנת 2000".
גורם פלסטיני הביע בשיחה עם ynet ספק ברצינות כוונותיה של ישראל. הוא התייחס להחלטה של הליגה הערבית, שאיפשרה לפלסטינים לרדת מהעץ ולשוב לשולחן המשא ומתן, "ההחלטה הציבה בפני הפלסטינים בעיה ואתגר שכן עד כה התבססה המדיניות שלנו על כך שאין מנהלים משא ומתן לשם המשא ומתן והדבר שידר לדעת הקהל שינוי מסויים בהתנהלות של ההנהגה הפלסטינית. כישלון נוסף של המשא ומתן יביא לקריסה סופית של פיסת האמון האחרונה במשא ומתן".
גם בחמאס מתחו ביקורת נגד הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן. חבר הלשכה המדינית של חמאס בדמשק, עיזאת אל-רישק, אמר שאבו מאזן "מוכר אשליות לפלסטינים" וקרא לו לפרוש. "אבו מאזן צריך לעמוד בצד. העם הפלסטיני רוצה הנהגה יציבה שתגשים את זכויותיו הלאומיות, ולא הנהגה שתציע פשרות ועוד פשרות", אמר.
אל-רישק הסביר שמאמציהם של הפלסטינים להכריז על מדינה עצמאית נידונו לכישלון משום שעבאס פסל את "ההתנגדות" ככלי למאבק לגיטימי בישראל. "אם אין אפשרויות אחרות, ישראל תתפתה להרעיף עלינו תוקפנות ותסרב להקנות לנו זכויות. ההחלטה לשוב למגעים עם ישראל מספרת לאויב הישראלי עילה להמשיך בהתנחלויות. לא ישאר דבר לנהל עליו משא ומתן".
השליח המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, יגיע לישראל במוצאי שבת וינהל שיחות עם ישראל והפלסטינים ביום ראשון ובכוונתו לשוב לוושינגטון ביום שני ולא להישאר לקראת בואו של סגן הנשיא, ג'ו ביידן, ביום שני בערב. נוכח הביקור החפוז של מיטשל בארץ, נראה כי בממשל אובמה לא תולים תקוות גדולות שיהיה להכריז מיד על חידוש השיחות בין ישראל והפלסטינים.
דובר מחלקת המדינה, פיליפ קרולי, הגדיר את השליחות כבדיקת השטח בעקבות כינוס הליגה הערבית בקהיר. "נוכח ההצהרות לציבור בשתי היממות האחרונות, אם הצדדים מוכנים להתקדם, אנחנו מוכנים לסייע בדיאלוג הזה. מזכירת המדינה אמרה שאנחנו רוצים לראות שיחות שיתחילו בהקדם ואם הצדדים מוכנים, הסנאטור מיטשל יהיה מעורב עמוקות בכל משא ומתן שיתנהל".