שתף קטע נבחר

סנאטורים לאובמה: בטל שליחת השגריר לסוריה

שישה סנאטורים רפובליקנים שלחו מכתב בנושא למזכירת המדינה קלינטון, והסבירו זאת בין השאר ב"פסגת הטרור" של אסד עם אחמדינג'אד ונסראללה. "סוריה רוצה להיות חלק מהקהילה הבינלאומית מבלי לשנות את מדיניותה", טענו

סנאטורים רפובליקנים פנו בסוף השבוע לממשל אובמה, בדרישה שלא ישלח לסוריה שגריר אמריקני חדש. במכתב ששלחו למזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ביקשו שישה סנאטורים תשובה לפני שמינויו של השגריר המיועד, רוברט פורד, יובא לאישור במליאת הסנאט.

 

לצפייה במכתב - לחצו כאן

 

נשיא ארה"ב הודיע על הצבתו מחדש של השגריר בסוריה בחודש שעבר, אחרי חמש שנים שבהן לא כיהן שגריר אמריקני בדמשק.

השגרירה הקודמת הוצאה מהמדינה בעקבות רציחתו בביירות של ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי, מעשה שרבים במערב הטילו על סוריה את האחריות לו. פורד עצמו היה סגן שגריר ארה"ב בעיראק, ולפני כן כיהן כשגריר באלג'יריה.

 

בממשל אובמה לא משלים את עצמם בקשר להתנהלותה של סוריה, אולם המחשבה בוושינגטון היא שיצירת אווירה נוחה יותר עשויה להביא לשיפור מצד דמשק. בממשל האמריקני קיימת אכזבה ממשטרו של בשאר אסד, אבל נעשים ניסיונות לשפר את המצב, כשהמטרה הראשונה היא לשתף פעולה כדי למנוע מעבר של טרוריסטים מסוריה לעיראק. הרצון הוא לייצב את עיראק כדי לאפשר את הוצאת הצבא האמריקני ממנה בשנה הבאה.


אסד עם אחמדינג'אד ונסראללה. "סיבה לספק" (צילום: AP)

 

אולם שישה סנאטורים רפובליקנים - ג'ון קאיל מאריזונה, פט רוברטס מקנזס, קיט בונד ממיזורי, טום קוברן מאוקלהומה, ג'ון בראסו מויומינג ומייק ג'ונאס מנברסקה - מזהירים כי "חידוש הקשר לשם חידוש הקשר" הוא מזיק. "אנחנו מאמינים שממשלת סוריה הייתה רוצה להיות חלק לגיטימי מהקהילה הבינלאומית, מבלי לשנות בצורה משמעותית את המדיניות שלה", הם כתבו לקלינטון. לדעתם, זו התקפלות אמריקנית מבלי להשיג ויתורים סוריים בתמורה.

 

הסנאטורים שאלו במכתבם את קלינטון, "האם המפגש המשולש של נשיא סוריה עם מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, ונשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, פחות משבועיים אחרי הודעתך על מינוי השגריר פורד, מעניק סיבה להטיל ספק בחוכמת הצעד הזה כעת?". הם הזכירו שסוריה היא אחת המדינות הגרועות בעולם בכל הקשור לזכויות אדם ותמיכה בטרור, והציעו לממשל אובמה לנקוט זהירות בכל הקשור ליחסיו עמה.

 

לדמוקרטים יש רוב בסנאט לאישור המינוי, וקשה להניח שסנאטורים דמוקרטים, שרבים מהם תומכי ישראל, יטרפדו את המינוי. בין ממשל אובמה ללשכת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יש מחלוקת לגבי היחס לסוריה. בכירים בממשל האמריקני מאיצים בממשלת ישראל לבדוק ברצינות את כוונותיו של אסד ולפתוח בשיחות שלום, בניסיון לנתק את סוריה מאיראן ומהתמיכה בחיזבאללה ובארגוני הטרור הפלסטיניים. עמדה זו זוכה לתמיכת שר הבטחון, אהוד ברק, והמערכת הבטחונית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון. הממשל רוצה יציבות בעיראק
צילום: AFP
אסד. מוניטין גרוע בזכויות אדם וטרור
צילום: AFP
מומלצים