שתף קטע נבחר
 

עלים זהובים: בצק עלים במילוי תפוחים

פאי תפוחים נשמע לכם כמו עבודה קשה מדי? נסו את המתכון הבא של בצק עלים במילוי קוביות תפוחים רכות עם חמאה, דבש וקינמון. פינוק מתוק וקל להכנה

בצק עלים במילוי תפוחים

המרכיבים:

4 ריבועי בצק עלים מופשרים בגודל 12X12ס"מ

למלית:

2 כפות חמאה

1 תפוח גדול חתוך לקוביות קטנות

קליפה מגורת מחצי לימון

מיץ סחוט מחצי לימון

1 כף דבש

1 כף סוכר חום

1 כפית קינמון

להגשה:

אבקת סוכר


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את החמאה במחבת וממיסים אותה על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
  3. מטגנים עד שהתפוחים מתרככים. מסירים מהאש.
  4. מניחים ריבוע של בצק עלים על משטח עבודה ושמים במרכזו רבע מכמות התפוחים (ומעט רוטב).
  5. מקפלים בעדינות את הריבוע כך שיווצר ממנו משולש. מהדקים היטב את הקצוות.
  6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. חוזרים על הפעולה עם שלשת הריבועים הנותרים.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק מזהיב קלות.
  9. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ואם רוצים מעט מהרוטב שנותר. מגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים