שתף קטע נבחר
 

התשובה הנכונה לשאלה "כמה אתה אוהב אותי?"

המענה האוטומטי הזה הוא מנגנון הישרדות גברי מנגנון זה יופעל בכל פעם שתשאל האשה את הגבר שאלה מכשילה. שאלות אלו לרוב מגיעות בסדרה של שלוש לפחות. ההוכחה לכך שמדובר במנגנון הגנה אוטומטי היא העובדה שהגבר מצליח לענות על סדרת שאלות מכשילות בהצלחה מבלי לחשוב עליהן כלל

אומרים שהחיות בטבע פיתחו במהלך מיליוני שנות אבולוציה יכולות הישרדות מופלאות שהלכו והשתכללו עם השנים. אמנם עלינו, הגברים, דילגה האבולציה בכל מה שקשור לביצוע מספר דברים במקביל (מה שידוע כ"מולטיטסקינג"), אבל למזלנו הרב היא כן עזרה לנו בפיתוח מספר מנגנוני הישרדות יעילים, שעוזרים לנו לשרוד את שאלות הפתע המופנות אלינו מצד נשותינו.

 

אחד ממנגנוני ההישרדות האלו הוא מנגנון "המענה האוטומטי". מנגנון זה יופעל בכל פעם שתשאל האשה את הגבר שאלה מכשילה. שאלות אלו לרוב מגיעות בסדרה רציפה של שלוש לפחות. למי שמקנן ספק בליבו אומר שההוכחה לכך שמדובר במנגנון הגנה אוטומטי היא העובדה שהגבר מצליח לענות על סדרת שאלות מכשילות בהצלחה מבלי לחשוב עליהן כלל. וכידוע, לגברים קשה לחשוב במצבי לחץ.

 

סיטואציה טיפוסית, המתנהלת לעיתים קרובות ביני לבין רעוּת, תכלול דו שיח שכזה: "אני שמנה?" - לא. "בטוח?" - כן. "אבל המשקל מראה שהעלתי שני קילו" - הוא מקולקל. "בנוסף לכך הקציצות יצאו לי מגעילות" - הן שמיימיות. רעות, אגב, מודעת לעובדה שמדובר במענה אוטומטי, אבל כשתנסה להוכיח זאת ותשאל "אתה אומר לי מה שאני רוצה לשמוע?" התשובה, כמובן, תהיה - לא.

 

אני בטוח שלחלקכם יהיו השגות דוגמת "עדיף תמיד לומר את האמת, זה המתכון לזוגיות נכונה". חשוב לי להבהיר שברוב המקרים אנחנו אכן אומרים את האמת (לכל היותר מייפים אותה). אבל עליכן להבין שלגבר יש קושי מסויים לדעת מתי ואיך להגיד את מה שעובר לו באמת בראש. לכן כשדורשים ממנו "תגיד לי את האמת עכשיו" לפעמים נוצר כשל במנגון המענה האוטומטי, כשל שעלול להוביל לקטסטרופה כזו גדולה שאפילו הסרט 2012 ייראה לעומתה כמו פרסומת של דובוני איכפת לי.

 


 

אני באופן אישי נכוויתי בעבר, כשהייתי עם החברה שלי בנופש בים המלח. במהלך אחת מארוחות הבוקר שמתי לב לכך שהיא מעמיסה על צלחתה כמות מזון שלא היתה מביישת את אלי האנה אחרי יום כיפור, אז בתמימותי אמרתי לה "הפגזת עם הצלחת, הא..." בתגובה חטפתי הפגזה כזו, שעלתה לי באובדן אותה מערכת יחסים.

 

לדעתי, פעמים רבות נובע הכשל מכך שאני מחליט לנדב מידע על דעת עצמי ולא להסתפק בשאלות שהתכוננו אליהן שנים מראש. השבוע, למשל, היו אצלנו זוג חברים טובים. אלעד רצה להסביר לי תובנה מיוחדת שיש לו לגבי המין הנשי והחל להציג לי את משנתו. באמצע הסיפור הוא הבין שהוא עושה טעות, שכן מיכל זוגתו ישבה לידו והאזינה. באותו רגע ממש ניתן היה לראות את הנתק שיש לו במוח. פתאום הוא השתתק ובתנועה לא אצילית במיוחד סימן לי שימשיך אחר כך. מיכל תפסה אותו על חם, כמובן, דבר שהוביל לכך שהוא נאלץ לעדן את מסקנותיו הסופיות.

 

מנגנון המענה האוטומטי של הגבר חטף מכה הגונה עם התפתחות הטכנולוגיה, ובעיקר הודעות סמס. רעות ובנות המין הנשי, שהתרגלו לתשובות אוטומטיות ומהירות שהניחו את דעתן, מגלות כי התשובות באמצעות הסמס איטיות יותר, ומכאן ייתכן שהגברים הממוענים ממש חושבים מהי התשובה ההולמת לשאלה. וכך, שאלה פשוטה כמו "כמה אתה אוהב אותי?", שבמצב רגיל היתה נענית באופן מיידי ב"עד אינסוף" המתבקש, לפתע משתהה, מפני שהסמס הגיע בדיוק כשאתה בישיבה עם הבוס. כמובן, כשאתה מתפנה לענות את התשובה הרצוייה, סביר להניח שתקבל את התשובה "שקרן, אם היית כל כך אוהב אותי היית עונה מיד".

 

אני חושד שגם לרעות ולשאר בנות המין היפה יש מנגנון מענה אוטומטי, אבל אצלן הוא פועל הפוך. וכך, כשאשאל את רעות אם נראה לה בסדר שאלך עם גופיה לאחר שצמחו לי מספר שערות על הכתף, היא מיד תענה שאני נראה כמו בבון ושאלך להחליף לחולצה.

 

כי ככה זה בחיים, אנחנו הגברים עושים איגופים, בעוד הנשים אומרות לנו את האמת בפנים, "כמו גבר".

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אתה אומר לי מה שאני רוצה לשמוע?"
צילום: jupiter
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים