כמה-כמה: לוח מידות והמרות לאפייה ובישול
כמה זה 200 גרם קמח בכוסות, איך ממירים חבילת חמאה בשמן וכמה מלח יש בכפית? המדריך לבשלן הנבוך
מוצקים
קמח לבן רגיל/תופח (וגם: אבקת קקאו; אבקת סוכר; קורנפלור; אבקת אפייה; סודה לשתייה; סוכר וניל)
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
100 גרם = כ-3/4 כוס
קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 7.8 גרם
1 כפית = 2.6 גרם
100 גרם = 3/4 כוס ועוד 1 כף
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12.5 גרם
1 כפית = 4 גרם
100 גרם = 8 כפות
סוכר חום כהה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
100 גרם = 7 כפות (1/2 כוס פחות 1 כף ו-1 כפית)
מלח רגיל
1 כוס = 288 גרם
1 כף מלח = 18 גרם
1 כפית = 6 גרם
100 גרם = 1/3 כוס
מי זה מי? סוכר ומלח (צילום: אסף אמברם)
דבש, מולסה, סירופ תירס
1 כוס = 340 גרם
1 כף = 21 גרם
1 כפית = 7 גרם
100 גרם = 1/3 כוס פחות 2 כפיות
חמאה
1 כוס = 226 גרם
1 כף = 14 גרם
1 כפית = 4.6 גרם
100 גרם = 1/2 כוס פחות 1 כף
Butter stick ("מקל חמאה") = 113 גרם = 1/2 כוס חמאה
אורז
1 כוס = 140 גרם
שקדים ואגוזים
קצוצים: 1 כוס = 100 גרם
טחונים: 1 כוס = 85 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
(צילום: אסף אמברם)
נוזלים
1/2 כפית = 30 טיפות = 2.5 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל (4.93)
1 כף = 3 כפיות = 15 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = כ-5 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
2/3 כוס = 160 מ"ל = כ-10.5 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות
50 מ"ל = 10 כפיות = 1/4 כוס פחות 2 כפיות
100 מ"ל = כ-7 כפות = 1/2 כוס פחות 4 כפיות או 1/3 כוס ועוד 4 כפיות
150 מ"ל = 10 כפות = 2/3 כוס פחות 2 כפיות
200 מ"ל = 14 כפות = 3/4 כוס ועוד 4 כפיות
משקל נוזלים
100 מ"ל מים = 100 גרם מים
100 מ"ל שמן = 90 גרם שמן
שמרים
באופן כללי, היחס בין שמרים יבשים לבין שמרים טריים/לחים נע בין 1:2 ל-1:3, כלומר, משקלם של שמרים יבשים צריך להיות שליש עד חצי ממשקלם של השמרים הטריים.
קוביית שמרים טריים/לחים (50 גרם) = 1 שקית גרגירי שמרים טריים/לחים ("שמרית", 50 גרם) = 25-17 גרם שמרים יבשים (3-2 כפות).
- למדריך אפייה עם שמרים
שמרים לחים, שמרים יבשים, שמרים לחים בקובייה (צילום: אסף אמברם)
שמן וחמאה
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 200 גרם חמאה = 170 גרם שמן.
100 גרם חמאה/מרגרינה = 100 מ"ל שמן (מעט פחות מ-1/2 כוס)
200 גרם חמאה/מרגרינה = 200 מ"ל שמן (מעט יותר מ-3/4 כוס)
1 כוס שמן = 200 גרם שמן
100 מ"ל שמן = 90 גרם שמן
ג'לטין
1 שקית סטנדרטית אבקת ג'לטין = 14 גרם
1 עלה/דף ג'לטין סטנדרטי = 4 גרם
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים
- מדריך לעבודה עם ג'לטין
- איך ממיסים ג'לטין? הדגמה בווידאו
ביצים
S
ביצים במשקל 52 גרם ומטה
M
ביצים במשקל בין 62-53 גרם
L
ביצים במשקל בין 72-63 גרם (הביצים הנפוצות בשוק)
XL
ביצים במשקל 73 גרם ומעלה
(צילום: אסף אמברם)
מידות של מוצרים נפוצים
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל
1 גביע לבן/יוגורט (גדול) = 200 מ"ל
1 גביע יוגורט (קטן) = 150 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה/קוטג' (גודל רגיל) = 250 גרם
1 קופסת גבינת שמנת (גודל רגיל) = 200 גרם
קמח תופח: חבילה גדולה = 1 ק"ג; חבילה קטנה = 350 גרם
1 שקיק אבקת אפייה = 10 גרם (1 כף)
1 שקיק סוכר וניל = 10 גרם (1 כף)
שאלות נפוצות
איך ממירים שמן, מרגרינה או חמאה ברסק תפוחי עץ?
ממירים בכמות שווה. כלומר, 100 מ"ל שמן ממירים ב-100 מ"ל רסק; 100 גרם חמאה ממירים ב-100 גרם רסק, וכן הלאה
איך ממירים ביצים ברסק תפוחי עץ?
1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים
איך הופכים קמח רגיל לקמח תופח?
לכל 1 כוס קמח רגיל מוסיפים 1 כפית אבקת אפייה
- יש לכם שאלות ולא מצאתם את התשובה? טקבקו אותן ונשתדל לעזור