אביו של הנער שנדחף ומת: לא ידעתי לאן נעלם
אתמול ב-16:00 עזב סיסאי אשטו את בית סבתו בנתניה, ואביו חיפש אחריו. זמן קצר לאחר מכן קיבל טלפון, מיהר לבית הספר - ושם ראה את גופת בנו. "הוא לא שאף גז מזגנים, אולי החברים שלו. אני כועס על הילדים שלקחו אותו איתם וכשנפל - ברחו"
במשך 14 שנים גידל גוהדו אשטו את בנו סיסאי לבד, לאחר שאשתו נפטרה עוד כשהיו באתיופיה. "כל הזמן דאגתי לו, כל הזמן שמרתי עליו. הייתי דואג שלא יסתובב עם חברים לא טובים", הוא סיפר היום (א') בכאב. אתמול הלך הבן עם חבריו לבית ספר בנתניה, שם שאפו גז מזגנים. נער אחר דחף לפי החשד את אשטו מגג המבנה אל מותו.
ברחבה סמוך לביתו של אשטו, שהיה בן 16 במותו, התקבצו בני משפחה וחברים, על-מנת לנחם ולעודד את האב שאיבד את בנו היחיד. סיסאי ואביו עלו לבדם לארץ לפני כשבע שנים. אתמול, כמה שעות לפני הטרגדיה, היו שניהם
בבית סבתו של הנער. "ב-16:00 פתאום הוא נעלם", סיפר האב. "לא ידעתי לאן הוא הלך, הלכתי לחפש אותו. הגעתי לבית שלנו וגם שם הוא לא היה, לא מצאתי אותו".
האב סיפר כי מאוחר יותר הוא קיבל שיחת טלפון מאחד הנערים, שהיו עם בנו. "הנער סיפר לי סיסאי נפל מקומה שנייה. מיד רצתי לבית הספר ושם ראיתי אותו מת", שיחזר האב וכשדמעות זולגות מעיניו.
לדברי האב, אין לו מושג עם מי הסתובב בנו. "אני לא מכיר את החברים שהיו איתו אתמול. אשטו לא השתמש בגז מזגנים, אולי חברים שלו, אני לא מכיר אותם", הוא אמר. "אני כועס על הילדים שהיו איתו, לקחו אותו איתם וכשהוא נפל הם לא עזרו לו וברחו. שהמדינה ובית המשפט יטפלו בהם".
לאב יש גם מסר להורים אחרים: "תלמדו מהילד שלי, תלמדו ממה שקרה לו, תזהירו את הילדים שלכם. אין חברים, אסור להאמין לחברים, צריך להיזהר כל הזמן, גם מחברים. טוב שתפסו את החברים שהיו איתו, ככה הם יידעו מה קרה שם בדיוק".
החברים והאב סיפרו כי סיסאי "היה ילד טוב, שעשה רק טוב, ילד שמתנהג יפה, מכבד, לא מפריע ואוהב את המשפחה".
הנושא עלה בכל בתי הספר
בעקבות המקרה אמש, הנחה הבוקר משרד החינוך את כל בתי הספר בארץ לקיים שיחות בנושא הסכנות שבשאיפת גז מזגנים וחומרים נדיפים. במשרד החינוך מסבירים,
כי ההתייחסות לנושא מתמקדת בבריאות הגוף ובאחריות האישית של התלמידים לחייהם. כמו כן, נקראים ההורים ומבוגרים אחרים הנמצאים עם ילדים ובני נוער להיות עירנים בכל דרך אפשרית.
לפני כמה שנים הופצה חוברת לבתי הספר, בה מידע על גז מזגנים ועל חומרים נדיפים אחרים. החוברת הופקה על ידי הרשות הלאומית למלחמה בסמים והיא נלמדת בכיתות ה' עד ט' במסגרת התוכנית "כישורי חיים".