שתף קטע נבחר

 

המונדיאל בפתח: מיליוני קונדומים לדרום-אפריקה

גביע העולם בכדורגל ייפתח בעוד כשלושה חודשים, וכחצי מיליון תיירים ואוהדים ישטפו את המדינה שבה 1 מכל 5 מבוגרים הוא נשא איידס. חוץ מהחשש להדבקה מאסיבית, בדרום-אפריקה חוששים גם מנסיקה בשיעורי הזנות והסחר למטרות מין

בריטניה תעניק לדרום-אפריקה 42 מיליון קונדומים לחלוקה במהלך משחקי גביע העולם בכדורגל שייפתחו בעוד כשלושה חודשים - כך דיווח הבוקר העיתון "גרדיאן". מדובר בחלק מתוכנית רחבה יותר של שתי המדינות לחלוקת מיליארד קונדומים בחודשים שלפני המונדיאל.

  

"באופן טבעי אנו מתמקדים במשחקי המונדיאל כיוון שמספר אדיר של מבקרים צפוי להגיע לשם בחודשים הקרובים", אמר השר הבריטי לפיתוח בינלאומי, גארת תומאס. "דרום-אפריקה הבינה בעצמה את הצורך לקבל יותר קונדומים. היא ביקשה במפורש את עזרת בריטניה, ואנו נענים לה". תומאס ציין כי גם שכנותיה של דרום אפריקה - הסובלות אף הן משיעור חולי איידס גבוה - יצטרכו לנקוט באמצעי זהירות.

 

ממשלת דרום-אפריקה מעריכה כי כחצי מיליון אוהדי כדורגל יבקרו במדינה בתקופת המשחקים, וחוששת מעלייה דרמטית בהיקף הזנות והסחר למטרות מין ממדינות אפריקניות וממזרח אירופה. השילוב בין החשש הזה לבין שיעורי האיידס האדירים בדרום-אפריקה עלולים להפוך לכר נוח להתפשטות מהירה של הנגיף.

 

ביום האיידס הבינלאומי האחרון, שצויין בחודש דצמבר, הצהיר נשיא דרום-אפריקה ג'ייקוב זומה כי ארצו תנקוט בכל הצעדים הדרושים לשיפור האמצעים למניעת המחלה וטיפול בה. עם זאת, שר הבריאות הדרום-אפריקני הביע חשש משאננות הציבור במדינה לאור ההתקדמות בטיפול הרפואי במחלה.

 

כ-450 מיליון קונדומים מחולקים לתושבי דרום-אפריקה מדי שנה, בה חיים כ-5.7 מיליון נשאים - 1 מכל 5 מבוגרים.

 המדינה שבה שיעור תחלואת האיידס הגבוה בעולם נדבקים מדי יום 1,400 בני אדם ומתים כאלף. למרות זאת, השימוש בקונדומים לא הפך לחלק אינטגרלי משגרת חיי המין של האזרחים.

 

לפחות 33 מיליון בני אדם נושאים את הנגיף ברחבי העולם, 2.5 מיליון מהם נוספו לרשימה בשנה שעברה. בשנים האחרונות חלה התקדמות גם במניעת המחלה וגם בטיפול בה. כך לדוגמא, מקוות רשויות הבריאות שניתן יהיה להעלים את הדבקת העוברים במחלה עד 2015.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
450 מחולקים מדי שנה
צילום: סי די בנק
זומה. השימוש לא הפך לנורמה
צילום: AP
מומלצים