שתף קטע נבחר

 

הדתיים: אנחנו יותר מוסריים

הציבור הדתי מגדיר עצמו כמי ששומר טוב מאחרים על ערכי המשפחה, ומוסרי יותר מן הממוצע הכללי באוכלוסיה. כך עולה מסקר שערכה תנועת האישה הדתית, "אמונה". ועוד: רוב מוחלט במגזר תומך בוויתור נשי על הקריירה לטובת גידול הילדים

רוב  גדול במגזר הדתי סבור כי הציבור הדתי-לאומי שומר על ערכי המשפחה יותר מהציבור הרחב (96%), משקיע יותר מהציבור הרחב בחינוך הילדים (91%) ויותר מוסרי מהציבור הכללי (74%). כך עולה מסקר "מאגר מוחות" שבחן את העמדות הרווחות בציבור הדתי-לאומי ביחס למעמדה של האישה ולעיסוקיה, לערכי המשפחה הדתית וההפרדה בין המינים, עבור תנועת האישה הדתית לאומית – "אמונה", לקראת כינוס שייערך מחר בכנסת, לציון יום האישה הבינלאומית.

 

עוד עולה כי רוב גדול בקרב הדתיים (81%) תומך במה שנראה כתופעה מתרחבת – ובה נשים רבות מהמגזר הדתי-לאומי מעדיפות לוותר על פיתוח קריירה במקום עבודתן, פורשות מהעבודה או מצמצמות את שעות העבודה, בכדי להשקיע יותר זמן בגידול הילדים ובמשפחה.  בעניין זה קיים פער משמעותי בין עמדות הנשאלים המגדירים עצמם כדתיים לאומיים, לבין אלו המגדירים עצמם חרד"לים. יחד עם זאת רוב מוחלט תומך בעידוד עיסוקה ומעורבותה של האישה הדתית בתחומי האמנות והיצירה. רוב בעלי הדעה סבור כי הציבור הדתי לאומי דואג למעמד האישה כמו הציבור הרחב (59%).

 

רוב המשיבים תומכים בהפרדה בין המינים – הן במסגרת פעילות תנועות הנוער, והן במסגרת פעילויות הפנאי הקהילתיות, וגם בעניין זה קיים הבדל גדול מאד בין המגזר הדתי-לאומי לבין המגזר המוגדר כחרד"לי. עוד עולה כי רוב מוחלט של המשיבים מעדיף שמשפחות דתיות יגורו בשכונות ובישובים מעורבים (דתיים-חילונים) ולא באופן נפרד ומתבדל.

 

מי יבצע את החלה?

רוב מוחלט מבעלי הדעה (83%) מתנגד לשוויון מלא בין גברים ונשים בחלוקת התפקידים הדתיים במשפחה, כמו: קידוש, בציעת החלה וכדומה.

 

ובעניין שהסעיר את המגזר, רוב גדול מבעלי הדעה סומך ידיו על אופן הטיפול של פורום "תקנה" בפרשת הרב אלון, ואולם בולטים בשאלה זו המבוכה והבלבול הגדול, המוצאים ביטויים באחוז חריג וגבוה מאד של משיבים (30%) הפוסחים על כל הסעיפים ומגדירים עצמם כמי ש"אין להם דעה" בנדון.

 

יו"ר "אמונה" ליאורה מינקה אומרת כי, מבחינתה, העובדה הבולטת בסקר היא שנשים דתיות רבות נקרעות בין שני עולמות – בין

הקריירה לבין המסגרת המשפחתית – והבחירה ביניהם הופכת למשימה מורכבת. לדבריה, "עודדנו אותן ואפשרנו להן לצאת לעבודה, להתמקצע ולבלוט בתחומים שונים, אבל נראה שהמדינה לא השכילה עדיין להעניק להן את התנאים הנדרשים והאופטימלים, כדי להתמסר, במקביל, גם למשפחה ולחינוך הילדים".

 

עוד מדגישה ליאורה מינקה שהיא מוטרדת מן הפער ההולך ומעמיק בתוך המחנה, בין ציבור המגדיר עצמו כדתי-לאומי לבין זה המוגדר כחרד"לי, לא רק ביחס לעמדות ותפיסות עולם, אלא גם ביחס להנהגות מעשיות ולאורחות חיים, המבליטים את השונות ואת הקרע המעמיק בין הקבוצות המשויכות, לכאורה ומלכתחילה, לאותו זרם ציוני-דתי באוכלוסיה. יסוד של אופטימיות מגלה יו"ר "אמונה" בנטייתם של הצעירים, כפי שמלמד הסקר, לתמוך בתפיסות שוויוניות, יותר מאשר ציבור הבוגרים והמבוגרים של המגזר הדתי-לאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנות שירות דתיות. ארכיון
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים