שתף קטע נבחר
 

יריד התעסוקה בכרמיאל - הצפון מופלה לרעה

אלפים מתושבי הצפון השתתפו ביריד התעסוקה הגדול שהתקיים בכרמיאל ובמהלכו 40 חברות מרוב ענפי המשק הציעו 600 משרות. ראש העיר עדי אלדר, הזכיר את הפערים בין המרכז לפריפריה וקרא לממשלה להקים מפעלי עוגן בצפון

אלפים מתושבי הצפון, צעירים בעיקר, הגיעו אתמול (ג') בשעות אחר הצהריים ל"מרכז ברוך" בכרמיאל, להשתתף ביריד התעסוקה הגדול מסוגו שנערך בעיר.

 

 

ביריד השתתפו כ-40 מעסיקים מרוב ענפי המשק, שהציעו לבאים כ-600 משרות, ביניהם במפעלי היי-טק באזור הצפון, במפעלים ביטחוניים, בחברות המספקות שירותי מענה טלפוני, ברשתות מלונות ואף בעסקים קטנים כמו חברת הסעות שחיפשה נהגים, מסגריות שחיפשו רתכים, צבעי רכב ועוד.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ראש עיריית כרמיאל, עדי אלדר, הזכיר במהלך הכנס את פערי השכר העצומים בין המרכז לפריפריה ואת אחוזי האבטלה הגבוהים באזור.

 

בהמשך קרא אלדר לממשלה לפעול להקמת מפעלי עוגן בצפון. הוא פירט כי ב-2009 הוקמו בכרמיאל, שבה נמצא אזור התעשייה הגדול ביותר צפונית לחיפה, מפעלים בודדים שלא סיפקו מקומות עבודה רבים. עם זאת הוא הוסיף כי פתיחת מרכזים מסחריים נוספים סיפקו מקומות תעסוקה בתחום העסקים והמסחר.

 

"תחום הטקסטיל בארץ - מת"

מבקשי העבודה צבאו כבר משעות אחר הצהריים המוקדמות על הכניסות למרכז בו נערך היריד. בשלב הראשון, נרשמו המבקשים וקיבלו את רשימת המעסיקים והתפקידים המוצעים. בהמשך, נכנסו לאולם עצמו שם השתתפו ב"מרתון" עם המעסיקים השונים, מילאו שוב את פרטיהם, שמעו את ההצעות השונות ומסרו קורות חיים.

 

אורלי אביטן, סמנכ"ל משאבי אנוש בחברת MIS המייצרת שתלים דנטליים באזור התעשייה בר לב, הסמוך לכרמיאל, סיפרה כי בשעה הראשונה ליריד כבר זומנו שלושה מבין המרואיינים לפגישה אישית במפעל עצמו. "כאן אנחנו יכולים לקבל התרשמות ראשונית ולראות אם יש התאמה", אמרה.

 

תמרה בורדו, שפוטרה לפני שבועיים ממפעל דלתא בעיר והציעה את עצמה למשרה ב-MIS, אמרה: "כנראה שחייבים לעשות הסבה כי תחום הטקסטיל בארץ מת. קודם העבירו את הייצור לחו"ל, ועכשיו גם את התכנון והשיווק כנראה מעבירים, אז אני מתעניינת בתחומים אחרים. אמנם פה מדובר בשתלים דנטליים ולא טקסטיל, אבל גם פה מדובר על שיווק ויש לי קשרים טובים שיצרתי במסגרת העבודה הקודמת עם גורמים בחו"ל".

 

בחברה דלתא, שגם לה היה דוכן ביריד, חיפשו מעצבת, מנתח מערכות ומנהל מכירות לאירופה וארצות הברית. מבקשי עבודה אחרים העדיפו דווקא תחומים גמישים יותר של עבודה, כמו בחברת "תקשוב" הפועלת בכרמיאל ועכו ומספקת שירותי טלמרקטינג לחברות בארץ ובחו"ל.

 

בין השאר מפעילה "תקשוב" את שירות קביעת התורים של קופת החולים הכללית. "זה סוג העבודה שאני מחפש. עבודה לא פיזית ונוחה", סיפר נסים דיגר, תושב ראמה הסמוכה לכרמיאל. "עבדתי באבטחה באילת אבל חזרתי לצפון וכבר כמה שבועות שאני מחפש פה עבודה אבל בלי הצלחה. עברתי במפעלים כמו דלתא, אבל לא התקבלתי שם", הוסיף.

 

15 קורות חיים בשעה

בכנס השתתפה גם חברת טלאור מצפת, המספקת אף היא שירותי מוקדנות טלפונית, בין השאר לביטוח הלאומי. נציגת החברה, אורטל דהן, סיפרה כי מדובר בתחום גמיש שמתאים בעיקר לסטודנטים ולנשים עובדות.

 

דאהן הוסיפה כי בשעה הראשונה של היריד הוגשו לה 15 טפסי קורות חיים, "אבל מניסיון הזרם הולך וגובר ככל שהיריד מתקדם", אמרה. לדבריה, השאלות המרכזיות של המועסקים הפוטנציאלים עוסקות בשכר ובמידת הגמישות של שעות העבודה.

 

שר התמ"ת בנימין בן אליעזר, אמר ל-ynet במהלך סיור ביריד, כי מדובר בהזדמנות מרכזית למפגש בלתי אמצעי בין המועסקים הפוטנציאליים למעסיקים, וכי יש להגביר את התדירות של מפגשים אלה.

 

אמיר אופיר הממונה על מחוז חיפה והצפון בתמ"ת, מסר: "במסגרת המאבק באבטלה הגבוהה בצפון, המחוז שם לו כיעד מרכזי ביריד ובכנס המעסיקים, את שילובם של כ-100 עובדים ויותר בשוק העבודה ובמקביל חשיפת כלל מסלולי הסיוע של משרד התמ"ת למעסיקים ויזמים מכרמיאל והאזור".

 

את היריד יזם מחוז חיפה והצפון במשרד התמ"ת, בשיתוף שירות התעסוקה, הרשות לפיתוח הגליל, התאחדות התעשיינים, התאחדות בבעלי המלאכה והתעשייה ועיריית כרמיאל. בין החברות שהשתתפו ביריד: חברת חשמל, אלביט, ציקלון, רפאל, סטנלי (צאג), רשת מלונות פתאל, רשת מלונות ישרוטל, פרוטליקס, ווישיי, ישקר, דלתא גליל תעשיות, דור כימיקלים, סיני טכנולוגיות, ניסטק, USR, תקשוב, קליל תעשיות בע"מ וידיעות אחרונות.


פורסם לראשונה 09/03/2010 19:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו בקר
יריד התעסוקה בכרמיאל
צילום: עידו בקר
מומלצים