14 סרטים יתמודדו בתחרות הישראלית בדוקאביב
פסטיבל הקולנוע התיעודי "דוקאביב" ייפתח ב-6 במאי ויכלול לצד התחרות גם הקרנות של סרטים ישראליים בולטים, ביניהם "המשיח תמיד יבוא", "ראיתי ג'ירפות בהודו" ו"שונד"
14 סרטים יתמודדו השנה במסגרת התחרות הישראלית לקולנוע תיעודי בפסטיבל דוקאביב שייפתח ב-6 במאי וייערך בסינמטק תל אביב.
הסרטים הנבחרים הם: "איסמי אחלאם" של רימה עיסא על ילדה בדואית בת ארבע שאובחנה בשלב מאוחר כחולה בלוקמיה ונאלצה להתמודד עם המחלה ועם נידוי חברתי; "אני לא פיליפינה" של ענת טל מספר את סיפורה של ילדה ישראלית עיוורת בת שש ממוצא פיליפיני שמנסה ביחד עם אמה לגשר על פערי השפה והמנטליות במדינה אותה היא תופסת כמולדת שניה ומרגישה בה זרה; "הבלתי נראים" בבימויו של גיל קרני הוא יומן קולנועי שמתעד 12 שנים בכפר בדואי שמחכה להכרה ומקיים בתוכו התנגשות ערכים בין הדור הצעיר שמייחל לבוא הציוויליזציה לבין הדור המבוגר שדבק במסורת.
"חפשים" של ישי אורן עוקב אחרי קבוצת קיבוצניקים שאחד מהם הפך לחסיד ברסלב והעמיד בסימן שאלה את החילוניות הקיצונית של הקיבוץ; "ישראל בע"מ" של מור לושי עוקב אחרי שלושה צעירים מארה"ב וקנדה במסע מודרך בישראל והמהפך שהם עוברים מנוער אדיש ומנותק לציונים נלהבים; "כבוד הגנב" של אלכס גנטלב חושף לראשונה את סיפוריהם של אנשי עולם הצללים הרוסי, הבוסים של העולם התחתון שהרים את ראשו עם התפרקותה של ברית המועצות ושלח זרועותיו גם מחוץ לרוסיה; "לאהוב את סופיה" של אוהד יתח ואריק להב ליבוביץ עוקב אחרי עולה חדשה מחבר העמים, בת יחידה וסולנית בלהקת רוק רוסית, שמתדרדרת לסמים קשים ועובדת כזונה בתחנה המרכזית בתל אביב.
"מאמא" של בטינה פיינשטיין מלווה שלוש אחיות שיוצאות לחפש את אמן שנעלמה בסין; "המוח החשמלי" של נדב הראל מלווה חולי נפש בטיפולים ניסיוניים חלוציים בישראל, גרמניה וארה"ב שנעשים על ידי חוקרי מוח מובילים; "המורה אירנה" של איתמר חן עוקב אחרי מורה אחת שמחוללת פלאים בילדים שסומנו כמקרים אבודים במערכת החינוך; "סיסטמה" של אוהד מילשטיין מלווה את מאבקו של האינדיבידואל מול הקולקטיב בנבחרת ישראל לשחייה צורנית; "פנינה פיילר אחות קומוניסטית" של דליה מבורך עוקב אחרי קיבוצניקית לשעבר, מהפכנית בת 85 בהווה, חסרת פשרות ובודדה במלחמתה לשנות את העולם שעובדת כאחות בשטחים כדי לטפח בחולים פלסטינים.
"קרבת דם" של נעה בן הגיא מספר את סיפורה של נערה בת 14 שיצאה מביתה במושבה יבניאל שבגליל ב-1943 ולא שבה. 24 שנים מאוחר יותר הגיע מכתב שנשלח מביתה במחנה הפליטים עסכר אל ג'דיד ליד שכם. הסרט שיוצא בעקבות המכתב פוגש את ילדיה של הצעירה היהודיה במחנה הפליטים ומוביל לחידוש הקשר בין המשפחות; "גם שעיניי פקוחות" של אופיר טריינין הוא מסע מוזיקלי נפשי שבמרכזו תהליך היצירה יוצא הדופן של המוזיקאי גבריאל בלחסן הסובל ממחלת המניה-דיפרסיה.
במהלך הפסטיבל ייערכו גם הקרנות מיוחדות של סרטים ישראליים בבכורה. בין הסרטים שנבחרו על ידי ועדת הלקטורים יהיה "איש המרתף" של שלומית כרמלי, שמשרטט פורטרט של השחקן והבמאי אשר צרפתי ומציג את חייו הסוערים, הטרגיים והמצחיקים ודרכם את החצר האחורית של התרבות בתל אביב ועשיית תיאטרון הפרינג' בארץ.
סרט נוסף שיוקרן במסגרת הקרנות המיוחדות הוא "המשיח תמיד יבוא" של לאה קליבנוף, שעוקבת אחר חגית, נכדתו של פרופסור ישעיהו ליבוביץ' שהחליטה להתנתק מהעולם הדתי ואחראית על מעקב ההתנחלויות בתנועת "שלום עכשיו". במסגרת עבודתה היא נוסעת לתעד את הנעשה בהתנחלויות בשטחי יהודה ושומרון ואת ההשתלטות על אדמות של פלסטינים תושבי האזור. המסע מפגיש אותה פנים אל פנים עם המתנחלים אך גם עם הקשר העמוק שלה ליהדות ואת אהבת הארץ שבשטחה היא נוסעת.
"סיפור אהבה פשוט" של חוני המעגל הוא סרט קצר שמתעד את הוריו הקשישים של הבמאי בשנים האחרונות לחייהם דרך סדרת שיחות אינטימיות ומציץ אל חיים שנגוזו על רקע שכונת עוני הרוסה ומתפוררת. הסרט "ראיתי ג'ירפות בהודו" של נועם פנחס מלווה את מה שאמור היה להיות מסע מוזיקלי קסום בן חודש ימים של להקת הרוק ג'ירפות בהודו. סדרה של פיגועי טרור בבומביי שולחת את הלהקה למציאת הקהל שלה - ישראלים שנמלטו מגואה מפחד של פיגוע נוסף.
"שונד" של יעל ליבוביץ זנד עוקב אחר דמותו הבדיונית של מיכאל קצפ, שחקן יידיש מהולל שנעלם בנסיבות מסתוריות כשעל דלת ביתו רוססה הכתובת: שונד. המסע מוביל את הצופה אל סיפורם של שחקני היידיש בישראל, אמנים שרובם
עלו לישראל בגלי העלייה הגדולים של שנות החמישים והששים והגיעו לעולם עברי חדש שביקש למחוק ולשכוח את השפה הגלותית.
כמדי שנה, יערוך הפסטיבל את תחרות סרטי הסטודנטים המסורתית בה יתמודדו שבעה פרויקטים קולנועיים של נציגי סמינר הקיבוצים, סם שפיגל, המכללה הטכנולוגית תל חי, המכללה האקדמית ספיר, מעלה וקאמרה אובסקורה. הסרטים שיתמודדו השנה בתחרות הם: "ויקטורי" של מיטל בן חמו; "לאב דווקא" של רונה סופר; "נדנדות העץ" של נועה מאירסון; "הסוד" של סיון פטל; "פרלמנט ארוחת הבוקר" של גולן רייז; "פשטות" של רחלי בן זקן; "שרירים" של עידן גליקזליג.