שתף קטע נבחר

 

הורי החטוף למען השוטר שהרג: "עשה מה שצריך"

שלמה ומיקי גולדווסר באו לתמוך בשחר מזרחי, בדיון בביהמ"ש העליון בערעור על הרשעתו בהריגת פורץ. אמו הביעה את אמונה שההחלטה תתהפך: "אם השופטים רוצים להיות מוגנים, אז צריך להגן על השוטרים". את הצד השני מגבה אחמד טיבי

בית משפט העליון דן היום (ד') בערעורו של השוטר שחר מזרחי, על הרשעתו בהריגת מחמוד גנאים, תושב בקה-אל גרבייה שאותו תפס מנסה לפרוץ למכונית בפרדס חנה, ביולי 2006. בעקבות ההרשעה נגזרו עליו 15 חודשי מאסר. בית המשפט פסק כי למזרחי לא עומדת טענת ההגנה העצמית וכי תגובתו היתה קיצונית מדי - אף שגנאים ניסה להימלט ולדרוס שוטר.

 

כמו בערכאות הקודמות, גם היום הגיעו לדיון שוטרים רבים לתמוך בעמיתם. לצד זאת, זכה מזרחי גם לתמיכה מכיוון לא צפוי - לבית המשפט הגיעו גם שלמה ומיקי גולדווסר, הוריו של חלל צה"ל אהוד גולדווסר, שגופתו הושבה משבי חיזבאללה לפני שנה וחצי.


בני הזוג גולדווסר (משמאל) בבית המשפט העליון (צילום: נועם מושקוביץ) 

 

שלמה גולדווסר הסביר את מניעיהם: "בבחירות האחרונות הצטרפנו למפלגתו של אפרים סנה בגלל האג'נדה של בטחון-פנים. אנו רואים בעיה זו כבעיה ראשונה במעלה. אחד הדברים שאנחנו צריכים לעשות זה לתת לכוחות הביטחון את הכלים לשמור עלינו ולשמור על עצמם. מקרה שחר מזרחי הוא דוגמה בולטת, איך ידיהם של השוטרים כבולות ולאחר שהם עושים מה שהם צריכים לעשות, הם מוצאים עצמם מאחורי סורג ובריח".

 

"אני מחזקת את דברי בעלי", הוסיפה מיקי. "אנחנו פה בקריאה להתייחס לשוטרי ישראל ביותר כבוד. מה שהם עושים הם עושים לטובת העם, ואם דברים טרגיים קורים, זה מתוך צורך להגן עלינו ועל עצמם. במקרה הזה צריך לחץ ציבור על נבחרי הציבור שלנו כדי שיהיו לכוחות הביטחון את הכלים להגן עלינו ועל עצמם".

 

אמו של מזרחי, רבקה, הביעה את אמונה שבית המשפט יעשה צדק עם בנה. "אנו מאמינים שהצדק ייצא לאור", אמרה ל-ynet. "שחר יצא למשימה שהמדינה שלחה אותו אליה, בית המשפט יתעשת ויבין שאם השופטים רוצים להיות מוגנים, אז צריך להגן על השוטרים. אם שופט רוצה להיות מוגן חייבים לתת את הגיבוי המלא לשוטרים. לשחר זו היתה הברירה היחידה להגן על עצמו".

 

האב, שלמה מזרחי, הוסיף: "שחר היה בסכנת חיים ממשית. הוא הגן על עצמו ועל האזרחים, נקווה שהצדק ייצא לאור. הנושא הזה חשוב לכל השוטרים במדינת ישראל, שירגישו מוגנים ושמישהו עומד מאחוריהם. אנו רוצים להודות למשטרה שמגבה את שחר".

 

טיבי: המסר - מותר להרוג ערבי

לנוכח המהומות שהתחוללו במהלך הדיונים בתיק בבית המשפט המחוזי, החליטו היום בבית המשפט העליון לא לקחת סיכונים, והציבו באולם שמונה מאבטחים של משמר בתי המשפט.

 

גם היום כבר החלה להתחמם האווירה, כשבמסדרון בית המשפט התגלע עימות בין בני משפחתו וחבריו של מזרחי לחבר הכנסת אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל), שהגיע במיוחד לדיון. "אני מכיר את משפחת גנאיים, ומלווה את המקרה מאז הרצח", אמר טיבי ל-ynet. "זה גזר דין מקומם, 15 חודשים על רצח בדם קר - זה פחות מאשר כל גזר דין במדינת ישראל. המסר של מערכת אכיפת החוק הוא שמותר להרוג ערבי, שגם אם תהרוג ערבי תקבל עונש קל וגיבוי של המפכ"ל, שעד עכשיו מסרב לפטר אותו".

 

"אני כאן כדי לומר שערך חיי אדם הוא ערך קדוש, ויש לשים קץ לזלזול של בתי המשפט בנוגע לחיי אדם ערבי", הוסיף. "גם רצח של ערבי בעת מילוי תפקיד של השוטר הוא רצח. טענת המשטרה היא טענה נבובה. הוא ירה בו כדור בראש. אני בז לשוטר ולמפקדים שלו שמעבירים מסר שמותר להרוג ערבים.

אם ראש ממשלה התפטר בגלל עבירות חמורות הרבה פחות, מזרחי היה צריך להיות מפוטר מזמן. המפכ"ל צריך להתבייש".

 

בעקבות הדברים החל עימות במסדרון בינו לבין חבריו ומשפחתו של מזרחי, שצעקו לעבר טיבי "אתה צריך להתבייש, אתה בושה". טיבי השיב להם: "אתם חברים של רוצח".

 

"על זיוף בקבוקי ויסקי מישהו נשלח אתמול לארבע שנות מאסר, ואילו על הרג ערבי הרוצח קיבל רק שנה ורבע", זעק טיבי. "איזה מסר מועבר כאן? אני גם רוצה לדעת מי עומד מאחורי הקמפיין ומי שוכר את עורכי הדין היוקרתיים של שחר מזרחי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחר מזרחי. ערעור הדדי בעליון
צילום: נועם מושקוביץ
מיקי גולדווסר
צילום: נועם מושקוביץ
טיבי. "לשים קץ לזלזול של בתי המשפט בנוגע לחיי אדם ערבי"
צילום: גיל יוחנן
צילום רפרודוקציה: רענן בן צור
מחמוד גנאים, הפורץ שנהרג
צילום רפרודוקציה: רענן בן צור
מומלצים