שתף קטע נבחר

 

רעש האדמה בצ'ילה הזיז את הערים ממקומן

הרעש האדיר שטלטל את צ'ילה וגבה את חייהם של מאות לא רק הרס את הערים אלא התיק אותן ממקומן. התזוזה הורגשה לא רק בערים הצ'יליאניות אלא גם באיי פוקלנד ובארגנטינה

חוקרים מצאו כי רעידת האדמה החזקה שארעה לפני כשבועיים בצ'ילה וגרמה למותם של מאות זעזעה לא רק את האדמה אלא גם את האיים והערים שנתקו ממקומם. באמצעות שימוש בלוויינים ובטכנולוגיית GPS גילו מדענים מאוהיו כי העיר קונספסיון שנמצאת בסמוך לאזור הרעש נעה מערבה מרחק של לפחות 3 מטרים.

 

בירת צ'ילה, סנטיאגו, נעה מרחק של 30 סנטימטרים ואפילו בואנוס אירס, בירת ארגנטינה, זזה מרחק קצר של 25 מילימטרים. כך גם עלה בגורלם של איי פוקלנד שנעו מעט מערבה.

 

בן ברוקס, חוקר מהמחלקה למדעי כדור הארץ באוניברסיטת הוואי, אמר ל"ניו-יורק דיילי" כי תזוזה של מקומות ישוב נפוצה לאחר רעידות אדמה, אולם בדרך כלל היא כה זניחה עד שקשה לשים אליה לב. הפעם, בעקבות עוצמתה הגדולה של הרעידה – 8.8 בסולם ריכטר – הבחינו המדענים בתזוזה המשמעותית: "רעש האדמה האדיר הזה יהפוך להיות אחד מאסונות הטבע החשובים ביותר שנחקרו עד כה", אמר ברוקס.

 

המדידות ששימשו את המחקר נאספו ממספר מכוני מחקר הפזורים בנקודות שונות ברחבי צ'ילה. רעידת האדמה שארעה במדינה נחשבת לאחת מחמש רעידות האדמה החזקות ביותר שאירעו אי פעם, מאז החלו החוקרים להשתמש בסיסמוגרפיים למדידת עוצמתן.

 

לתזוזת הערים תצטרף השפעה מעניינת אחרת: מדענים מנאס"א טוענים כי הרעש הזיז את צירו של כדור הארץ ובשל כך הימים עתידים להתקצר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיר קונספסיון אחרי הרעש
צילום: AP
מומלצים