שתף קטע נבחר

 

סקר: 46% מהתיכוניסטים לא רוצים שיוויון לערבים

81% מהתלמידים הדתיים אמרו כי יסרבו לפנות התנחלויות, לעומת 36% מהחילונים. כל תלמידי שני מתנגד להעניק זכות בחירה לערבים, ו-32% לא רוצים חבר ערבי

גילויי גזענות וסרבנות לפינוי - לצד תמיכה במשטר דמוקרטי. מה חושבים תלמידי התיכון בישראל? הם תומכים במשטר דמוקרטי, אך יותר ממחציתם סבור שאין לאפשר לערבים להיבחר לכנסת. אחד מכל שישה תלמידים לא ירצה שעולה מאתיופיה או מברית-המועצות לשעבר יילמד איתו בכיתה ו-21% מהם חושבים שהביטוי "מוות לערבים" הוא לגיטימי. כמעט כל תלמיד שני יסרב לפנות התנחלויות, אם יידרש לכך. שמעון פרס מועדף כראש ממשלה על פניהם של אהוד ברק ואביגדור ליברמן.

 

התלמידים נשאלו שאלות בנוגע לעמדות כלפי צה"ל וסרבנות. 91% מהתלמידים החילונים ענו כי הם רוצים להתגייס לצה"ל, לעומת 77% מהדתיים. 81% מהדתיים אמרו שיסרבו לפקודה לפנות מאחזים והתנחלויות ביהודה ושומרון, לעומת 36% מהחילונים. בסך הכל, לפי הסקר, 43% מתלמידי התיכון יסרבו פקודה. 

 

בני הנוער נשאלו על מתן זכויות זהות לערבים ישראליים - כמו ליהודיים. גם כאן התגלה פער בין תשובות החילונים לדתיים. בעוד ש-82% מהדתיים סבורים שלא צריך, 36% מהחילונים סבורים כך. בסך הכל 46% מהתלמידים סבורים שלא צריך שיהיה שוויון.

 

מהסקר עולה, כי רבים סבורים שהסיסמה "מוות לערבים" היא ביטוי גזעני ולא לגיטימי. 45% מהדתיים ו-16% מהחילונים סבורים שהסיסמה לגיטימית. 78% מהחילונים סבורים כי מדובר בביטוי גזעני, לעומת 45% מהדתיים. 82% מבני הנוער הדתיים ענו כי הם חושבים שלא צריך לאפשר לערבים ישראלים להיבחר לכנסת, לעומת 47% מהחילונים. בסך הכל 56% מהתלמידים סבורים שלא צריך לאפשר לערבים להיבחר לכנסת. 

 

התלמידים נשאלו האם הם מוכנים או לא מוכנים שיהיה להם ידיד או חבר ערבי בן גילם ומינם. 81% מהתלמידים הדתיים ענו שהם לא מוכנים. לעומתם 23% מהחילוניים ענו תשובה דומה. בסך הכל 32% מהתלמידים לא רוצים חבר ערבי.

 

"לא רוצים עולים בכיתה"

מהסקר עולה כי חילוניים נוטים יותר מדתיים לקבל את ילדי העולים מאתיופיה, וממדינות ברית המועצות לשעבר. כשנשאלו האם הם רוצים שילדי עולים מאתיופיה ילמדו איתם בכיתה, 16% מהחילונים ענו שהם לא רוצים, ו-23% מהדתיים ענו שהם לא רוצים. כשנשאלו האם הם רוצים שילדי מדינות ברית המועצות לשעבר ילמדו בכיתה שלהם, 12% מהחילונים ענו שלא, לעומת 32% מהדתיים.

 

בנוגע לעמדות הקשורות לאופי המשטר והמדינה, נשאלו הילדים אילו מבין המשטרים היו מעדיפים. 80% בחרו בדמוקרטיה, 16% בחרו

בדיקטטורה, ו-4% השיבו כי אינם יודעים. 75% מהתלמידים היהודים, לעומת 64% מהתלמידים הערבים, שנשאלו בסקר, סבורים שמדינת ישראל נתפשת כמדינה דמוקרטית. 20% מהתלמידים הערבים אמרו כי הם סבורים שמותר להתנגד בכוח למדיניות ממשלה שאינה מסכימים איתה - בערך פי 2 מאשר היהודים.

 

בתחום הפוליטי ענו בני הנוער כי ראש הממשלה המועדף עליהם הוא בנימין נתניהו. כך אמרו 38% מהתלמידים. אחריו ציפי לבני, עם 24%, שמעון פרס - 19%, אביגדור ליברמן - 13% ואהוד ברק - 6%.

 

הסקר נערך על-ידי מכון "מאגר מוחות", בקרב 536 בני נוער בגילאי 15 - 18 מהמגזר היהודי והערבי, בנושא הנוער של היום ופני המחר של ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא יתנגדו לעולה בכיתה. ארכיון
צילום: ablestock
מאחז. חלק גדול לא יפנה
צילום: דודי ועקנין
נתניהו. ראש הממשלה המועדף
צילום: גיל יוחנן
מומלצים