שתף קטע נבחר

 

אמהות של לוחמים: תדהמה מדברי פרס בבני ברק

נשיא המדינה, שמעון פרס, חולל סערה בעקבות דברים שאמר בבני ברק בעד הפטור מגיוס לחרדים. "זו אפליה בין דם ילדינו לדם החרדים", כתבה אם ללוחם בצה"ל. יועצת התקשורת של הנשיא: "הוא תומך בשירות צבאי מלא"

הדברים שאמר אתמול (יום ד') נשיא המדינה, שמעון פרס, בעד הפטור משירות בצה"ל לתלמידי הישיבות ("גאה מאוד שהמדינה וצה"ל הסכימו לשחרר את הצעירים שמקדישים את חייהם ללימודיהם") עוררו זעם רב בקרב הפעילים נגד השתמטות משירות צבאי או לאומי. הורים ללוחמים ראו בדברים סטירת לחי של ממש. "הפורום לשוויון בנטל" הפועל נגד ההשתמטות, שיגר היום לנשיא מכתב מחאה חריף.

 

במכתב שהגיע ל-ynet, כתבה יו"ר הפורום ואם ללוחם בשלדג, מירי בראון: "מי כמוך מכיר את הבעיות הביטחוניות והחברתיות של מדינת ישראל, שבין העיקריות בהן שוויון הגורל והנטל של אזרחיה. אנו תוהים ומוחים על דבריך, שמעודדים אפליה בין דם ילדינו לדמם של החרדים ומעודדים השתמטות בקרב הנוער החילוני, תומכים בסירובם של ערביי ישראל לשירות אזרחי ובעיקר פוגעים במשרתים פגיעה אנושה, חומרית ומוראלית".

 

ביקור פרס בבני ברק והדברים שחוללו סערה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בראון קראה לפרס להבהיר את עמדתו בנושא באופן פומבי. "מעבר לעובדה שצה"ל הוא צבא העם ובלעדיו אין לנו יכולת לשרוד במזרח התיכון, בדבריך אלו אתה פוגע קשות ביסודות הערכיים שעליהם הוקמה מדינת ישראל, פוגע בדמוקרטיה ובעיקר מחבל בסולידריות החברתית שנבנתה בעמל רב".

 

דבריו של הנשיא בישיבת פוניבז' עוררו תדהמה גם בקרב הורים אחרים הפעילים בפורום. "אנו חשים תדהמה מהנשיא, שיכול היה לשמש דמות מגשרת בין חלקי החברה, ובמקום זאת בחר לנקוט עמדה חד-צדדית שפגעה באופן משמעותי במשרתים ובמשפחותיהם", אמרה ל-ynet דנה הלפרן מתל-אביב, אם לקצין בחיל התותחנים. "אנו מצפים שהנשיא, שמכיר את חוק שירות חובה, יתמוך ביישומו ולא יהיה גאה בעובדה שיש 55 אלף בחורים שפטורים מכל חובת שירות ונהנים מכל הזכויות".

 

טליה הרמן מגבעת שמואל, אם לקצין בחיל האוויר וללוחם בשריון, הביעה זעזוע לנוכח הדברים. "לכזו התבטאות מקוממת לא ציפינו מפרס. אני מאוד מעריכה אותו, והעובדה שהוא במרכז הקונצנזוס מראה עד כמה שהאמירה הזו אומללה".


ההורים מהפורום (צילום: דנה קופל)

 

אל המגנים הצטרף גם יו"ר עמותת חיילי המילואים בלת"ם, סרן (מיל') רועי רון. "דברי הנשיא מקוממים כל בר דעת, יתכן שדבריו היו נכונים ל-1948, כאשר ניתן פטור ל-400 חרדים בלבד. במצב הביטחוני כיום לנוכח ההתמודדות מול איראן מצד אחד ומול סוריה וחיזבאללה בחזית אחרת, אסור שתישמענה מכל אדם אמירות בדבר הסכמה לפטור משירות צבאי לעשרות אלפי חרדים, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בנשיא המדינה".

 

גם בהתאחדות הסטודנטים התקשו להישאר אדישים לנוכח הדברים, וקראו לנשיא להבהיר מחדש את דבריו בבהירות. היו"ר בועז טופורובסקי: "אנו מאמינים כי כל אזרח במדינת ישראל צריך לתרום את חלקו, בין אם בשירות צבאי ובין אם במסגרת אזרחית. דבריו של נשיא המדינה עלולים להתפרש כהצהרת תמיכה בהשתמטות משירות המדינה, ויותר מכך עלולים לפגוע פגיעה מוראלית אנושה באלה המשרתים את המדינה בנאמנות".

 

יועצת התקשורת של נשיא המדינה, איילת פריש, מסרה בתגובה כי "הנשיא שמעון פרס תומך בשירות צבאי מלא לצה"ל ואף מקדם יחד עם מערכת הביטחון תוכניות מקיפות לגיוס חרדים לצבא, ולהכשרתם למקצועות טכנולוגיים מתקדמים. כמו כן, הנשיא תומך בשירות לאומי ואזרחי הן במגזר החרדי והן במגזר הערבי, באופן שוויוני לכל האוכלוסיה. רק ביום א' האחרון ביקר הנשיא בבקו"ם יחד עם הרמטכ"ל וקרא לעידוד גיוס קרבי לצה"ל הכולל את כל מגזרי האוכלוסיה. בביקורו בבני ברק התייחס הנשיא להחלטה היסטורית של בן גוריון לאפשר למספר מצומצם של אזרחים ללמוד בישיבה. אין לראות בהתייחסות זו שום קריאה אחרת או שינוי בדעתו של הנשיא אותה בציג בביקורו בבקו"ם ולאורך כל השנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
רועי רון, יו"ר "בלת"ם"
צילום: ניב קלדרון
בועז טופורובסקי. דורש הבהרות
צילום: ניב קלדרון
פרס בבני ברק. התקבל בחום
צילום: יוסף אבי יאיר אנגל
מומלצים