ארה"ב מאשימה: "ישראל מזניחה אתרים קדושים"
דו"ח זכויות האדם האמריקני השנתי מאשים את ישראל בטיפול מפלה ולקוי בשמירה על המקומות המקודשים לדתות השונות, ומציין כי חלקם נתונים לאיומים מצד גורמי נדל"ן. הוא כולל ביקורת על חמאס ש"פועל במכוון מתוך אזורים מאוכלסים"
המסמך מציין כי "החוק להגנת המקומות הקדושים" מיושם בישראל כמעט רק באשר ל-137 לאתרים הקשורים ביהדות, בעוד היתר "מוזנחים, לא נגישים, או מאוימים על ידי תוכניות נדל"ן".
"כנסיית הקבר ואתרים ידועים אחרים מוגנים למעשה בגלל חשיבותם הבינלאומית, אבל כנסיות ומסגדים קהילתיים ומקומות קדושים אחרים נתונים לאיום מצד קבלנים ורשויות מקומיות, בניגוד לאתרים יהודיים", נכתב בדו"ח.
"עולי רגל נוצרים באתרים שסביב הכנרת מתמודדים דרך קבע עם הסגת גבול מצד מתכננים ממשלתיים, שרוצים להפוך חלק מהשטח שבבעלותם לאתרי בידור".
"דו"ח גולדסטון שקרי, איראן פוגעת באזרחים"
לעומת הביקורת באשר למקומות הקדושים, מצדדים מחברי המסמך בעמדת ישראל באשר לממצאי דו"ח גולדסטון. "המסמך זכה לביקורת נרחבת על כישלונות שגררו טעויות חוקיות ועובדתיות, והוא כולל שקרים ויחס לא מאוזן לצדדים בעימות.
הושמטה ממנו העובדה שחמאס וארגונים אחרים פעלו מתוך אזורים עירוניים מאוכלסים בצפיפות בעזה בכוונה תחילה".
עוד ציינו מחברי הדו"ח, כי ממשלת ישראל דחתה באופן נחרץ את ההאשמות כאילו נקטה מדיניות של פגיעה מכוונת באזרחים ברצועה.
הדו"ח מתייחס גם לשורה ארוכה של הפרת זכויות אדם בעולם. מצב זכויות האדם באיראן הידרדר מאז הדיכוי האלים של המפגינים אחרי הבחירות האחרונות, והאשים כי טהרן פגעה בזכותם של האזרחים לממש את זכותם הדמוקרטית לבקר ולהחליף את השלטון בבחירות הוגנות.
מדינה נוספת שזכתה להתייחסות נרחבת בדו"ח היא סרי לנקה. בממשל האמריקני הפנו אצבע מאשימה לעבר הממשלה שם - וגם לעבר המורדים מארגון "הנמרים הטמילים". על-פי המסמך, פגעו בשנה שעברה שני הצדדים באזרחים ועשו שימוש בכוח שלא לצורך.