שתף קטע נבחר

המשטרה תפצה פעילת ימין שאולצה להתפשט

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את ערעורה של צעירה שנעצרה בהפגנה נגד ההתנתקות, ועברה חיפוש גופני בעירום למרות שהייתה קטינה. "על המשטרה למלא אחר החוק"

המשטרה תפצה ב-25 אלף שקלים פעילת ימין שבהוראת שוטרים נאלצה להתפשט בניגוד לחוק כדי שיערכו חיפושים על גופה. האירוע התרחש בשנת 2005 - אז הייתה המתלוננת קטינה ונעצרה בהפגנה נגד תוכנית ההתנתקות בירושלים.

 

לאחר מעצרה, הועברה הצעירה לתחנת משטרת מוריה, שם הורו לה השוטרים להתפשט בחדר השירותים עד לבגדיה התחתונים ואז ערכו על גופה חיפוש בניגוד להוראות.

 

לאחר מכן, בתחנת המשטרה במגרש הרוסים, נאלצה להתפשט לחלוטין ועברה בדיקה נוספת. תחילת סירבה להיענות לדרישה, עשתה זאת לבסוף בעקבות איומי אחת השוטרות, שאמרה כי אם לא תבצע את הוראותיה תביא למקום 10 שוטרי יס"מ שיעשו זאת בכוח.

 

תחילה פנתה המתלוננת לבית משפט השלום בבירה, שם דחתה השופטת אנה שניידר את תביעתה בטענה כי למרות שהחיפוש התבצע בניגוד לחוק, צייתו השוטרים לנוהל משטרתי פנימי. הצעירה לא ויתרה והגישה ערעור על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בירושלים, שם החליטו השופטים צבי זילברטל, גילה כנפי-שטייניץ ורפאל יעקבי לקבל את גרסתה ואף חייבו את המשטרה לשלם לה בנוסף הוצאות משפט בסכום של 4,000 שקלים.

 

בהחלטתם מתחו השופטים ביקורת נוקבת על המשטרה, וכתבו כי "העובדה שהמערערת פשטה את בגדיה בעצמה אינה יכולה להיחשב להסכמה חופשית בהתחשב בנסיבות. המערערת הייתה קטינה, ובנסיבות אלה על המשטרה היה להקפיד למלא אחר הוראות החוק. מוטב היה אילו הייתה המדינה מודה מלכתחילה שהחיפושים לא נערכו כדין".

 

פסק הדין התקבל בסיפוק רב בחוגי הימין, שהביעו שביעות רצון מכך שלא יתאפשר עוד לערוך חיפוש גופני באותם תנאים, אלא אם יתעורר ספק סביר לנשיאת נשק. ח"כ מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) שעקב אחר הפרשה, הביע תקווה כי פסק הדין יועבר לכל אגפי המשטרה ולאולפנות. "המשטרה חייבת להבין ולהפנים שגם לציבור שלנו יש זכויות אזרח. לא נשתוק על פגיעות והשפלות כגון זאת שעברה המתלוננת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרוצה. ח"כ מיכאל בן ארי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים