שתף קטע נבחר
 

התוספת כבר בפנים: לחם גבינות ופלפל קלוי

כשהלחם שלכם כולל פלפלים קלויים וגבינה חמה ונמסה, אתם באמת לא זקוקים לשום תוספת. הקונדיטור אלי אברהם מדגים אפיית לחם שאי אפשר להפסיק לאכול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לחם גבינות ופלפל קלוי

המרכיבים: 

שש וחצי כוסות קמח לחם (930 גרם)

1/2 כוס קמח דורום

1 כף שמן זית

1 כף מלח

1/2 קוביית שמרים טריים (25 גרם)

200 גרם פלפלים קלויים וחתוכים לקוביות

1/2 2 עד 3 כוסות מים

300 גרם גבינת גרוייר, צ'דר, פקורינו, פרמזן או עמק חתוכה לקוביות (אפשר לשלב בין כמה סוגים)

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 2 כוסות מים לקערה גדולה ומוסיפים קמצוץ מהשמרים (חתיכה בגודל זית). באמצעות היד ממיסים את השמרים במים.
  2. מוסיפים את קמח הדורום וחצי כוס קמח לחם. מערבבים לבלילה חלקה ומכסים היטב בניילון.
  3. משאירים כ-12 שעות בטמפרטורת חדר.
  4. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים אליה את שארית המים, הקמח ושמן הזית.
  5. מערבלים כדקה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, ומוסיפים את יתר השמרים.
  6. מערבלים דקה נוספת ומוסיפים את המלח. מערבלים 4-5 דקות במהירות גבוה.
  7. מאטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הפלפלים (כדאי לסנן אותם מהנוזלים היטב) והגבינות.
  8. אחרי שהתוספות התאחדו עם הבצק מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח.
  9. בעזרת הידיים מעבדים בתנועות קיפול.
  10. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים.
  11. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל חלק כדור. נותנים לכדורים לנוח כרבע שעה.
  12. מעבירים לסלסלה מקומחת, או לקערה, מכסים ומתפיחים שעתיים נוספות.
  13. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים חריצים לאורך כל כיכר בעזרת סכין.
  14. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 30-40 דקות.

 

אלי אברהם הוא ארטיזן ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה "

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים