שתף קטע נבחר

 

חגי זגורי מואשם ברצח ובהנהגת ארגון פשיעה

לראשונה בישראל, שתי עבירות אלו באותו כתב אישום. זגורי ושבעה מ"חייליו", בארגון שפעל בדרום הארץ, נאשמים ברצח כדורגלן העבר אלי אוזן, בשורת נסיונות רצח, בסחיטה באיומים, בהימורים, בסחר בסמים ועוד. בעדי המדינה: איש הכספים של זגורי, יניב בובליל. הנאשמים כופרים באשמה

לראשונה: רצח ועמידה בראש ארגון פשיעה באותו כתב אישום. אלו שני הסעיפים העיקיריים בכתב האישום חסר התקדים בהיקפו שהוגש היום (א') לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע נגד העבריין חגי זגורי, שאחיו יניב כבר מרצה שבע שנות מאסר בגין עבירות חמורות. כמו כן הוגשו כתבי אישום נגד שבעה מאנשיו של זגורי, בסעיפים שונים, הכוללים את כל גווני קשת העשייה הפלילית: רצח, ניסיון רצח, סחיטה באיומים, הברחה, סחר בסמים, הפעלת הימורים לא חוקיים, רכישת נשק והלבנת הון.

 

זו הפעם הרביעית שמוגש כתב אישום בגין עמידה בראש ארגון פשיעה מאז נחקק החוק בנושא - והפעם הראשונה שכתב אישום כזה משלב בתוכו עבירת רצח. עד כה הורשעו ראשי משפחות פשע בשני תיקים - ראשי משפחות שוראפי ואבו שחאדה ביפו ואסי אבוטבול בנתניה, ובאחרונה הוגש כתב אישום נוסף בעבירה זו - נגד שומי איסקוב, הנחשב לראש "המאפיה הקווקזית" בקריות.

 

במסגרת חקירת הפרשה, המכונה "כחוט השני", נעצרו 31 חשודים. טרם התקבלה החלטה לגבי 23 העצורים שלא הואשמו היום, אולם ככל הנראה יוגשו נגדם בהמשך כתבי אישום "רגילים", שלא במסגרת חוק המלחמה בארגוני פשיעה. כמו כן, גויסו במסגרת החקירה שלושה עדי מדינה מקרב אנשי הארגון, שצפויים להעיד במשפט. עם הגשת כתב האישום, נחשפה זהותם של השלושה: מתן נחמיאס, אלי גבאי, ומי שהיה מקורב ביותר לזגורי ונחשב לאיש הכספים שלו, יניב בובליל.

 

רצח כדורגלן עבר, וארבעה נסיונות רצח

על פי כתב האישום, שהגישה פרקליטות מחוז דרום באמצעות עו"ד אלון אלטמן ועו"ד יואב עטר, זגורי וחלק מאנשיו רצחו את כדורגלן העבר אלי אוזן, וביצעו עוד שורה של נסיונות רצח. זגורי מואשם כי הוא עומד בראש הארגון האחראי למעשים אלה. נוסף עליו, עומדים למשפט שבעה מ"חייליו": זכריה אדרי, חנן עיאש, רמי עזרן, יוסי מירלשווילי, בבר מיארה, דוד ויצמן ואלי קזרוב. לבית המשפט הוגשו היום גם בקשות לעצור את כל הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם, וכן לחלט רכוש שלהם.

 

בכתב האישום נטען כי הנאשמים היו מאוגדים בארגון פשיעה שפעל בתבנית מאורגנת, היררכית ושיטתית, החל ממאי 2008. אנשי הארגון חברו יחדיו, נטען, לשורת מטרות פליליות - שכללו בין היתר מתן הלוואות בשוק האפור, הפעלת הימורים במועדונים, בדירות ובספינה "מג'יק 1", הברחת סיגריות ושתייה חריפה מהספינה לישראל, סחר בסמים, וכן עבירות מס והלבנת הון שנעדו להסתיר מרשויות המס רווחיהם מפעילותם הפלילית.

 

כתב האישום מתאר סנקציות אלימות שחברי הארגון נהגו להפעיל כלפי בעלי חוב, שבגינן הם נאשמים בסחיטה באיומים - בהם יו"ר קבוצת מכבי באר שבע, מוטי אבוקסיס, שלעבר חצר ביתו זרקו רימון רסס. כדי לגבות מהם את הריבית וכדי לקדם את מטרותיהם, נהגו לבצע עבירות אלימות שונות, בהן בין היתר רצח אלי אוזן וניסיונות לרצוח את זזה צדיק, ג'קי קורקוס, אלי אגאי ורפי בן שימול. הם נאשמים גם בסחיטה בכוח נגד אויבי הארגון או אויביו של מי מאנשי הארגון. כמו כן הם מואשמים שרכשו כלי נשק ואמצעי לחימה שונים.  

 

סנגורו של זגורי, עו"ד אבי חימי, אמר בתגובה לכתב האישום: "גיוס עדי המדינה בפרשה הזו היה לקוי ושגוי - ולמעשה גייסו שלושה עבריינים שביצעו את מירב העבירות בתיק הזה באופן עצמאי, ובתמורה לחסינות וממון העלילו על חבורה של אנשים. העובדה ששלושה עדי מדינה קטנים מטילים צל כבד לא אומרת שהשמש שקעה. מרשיי כופרים באופן מוחלט בכל העבירות המיוחסות להם. זו הפעם הראשונה שמגייסים עדי מדינה בכמות כזו".

 

איש איש ותחום אחריותו

כתב האישום מפרט את מבנה הארגון ואת תחומי האחריות השונים בין הנאשמים. כך למשל, קזרוב, עזרן, מירלשווילי ואדרי - ועמם וכן עד המדינה בובליל - שימשו מנהלים מארגנים ומכווני הפעילות בארגון הפשיעה. בובליל שימש כיועץ הכלכלי של הארגון. רמי עזרן שימש כמנהל בארגון, והיה כפוף ישירות לזגורי. אדרי ועיאש פעלו בתחום פריסת החובות לחייבים והפחתת חובות.

 

עזרן שימש גם כממונה על מתן נחמיאס - כעת עד מדינה - שביצע על פי הנחייתו עבירות שונות לצרכי הארגון. הוא אף שילם לו משכורת חודשית. מירלשווילי שימש כמנהל בארגון וכן כנהג של זגורי, והפעיל מספר מועדוני הימורים עבור הארגון.

 

זכריה אדרי שימש, על פי כתב האישום, כנציגו של זגורי בספינת ההימורים, ואילו חנן עיאש עסק במתן הלוואות בריבית ואף נהג להביא באופן יומיומי את כספי פרעון ההלוואות ישירות לזגורי. עד המדינה אלי גבאי שימש כאיש ביצוע בארגון, והיה כפוף לזגורי. לפי כתב האישום, הוא השתתף בעבירות פליליות כגון ניסיון רצח רפי בן שימול.

 

עזרן, נטען בכתב האישום, היה זה שפעל לגייס אנשים נוספים לארגון. השיטה פעלה כך: תחילה התחבר עם אנשים והעניק להם טובות הנאה כספיות כדי לרכוש את אמונם - ולאחר מכן דרש שיבצעו עבירות פליליות במסגרת פעילות הארגון. במידה והיו מסרבים - היו הופכים המענקים הכספיים שקיבלו להלוואות בצירוף ריבית.

 

כל מנהל בארגון, קובע כתב האישום, היה אחראי לתגמול כספי של הכפופים לו - לרבות תשלום לעורלך-דין בעת שאיש הארגון נעצר בגין ביצוע עבירה שמנהלו הורה לו לבצע. 

 

"לוחמים בפשע"

כתבי האישום הם תוצאה של עבודה מאומצת של עשרות חוקרי היחידה המרכזית נגב, בראשות סגן-ניצב יוסי כהן. "מטרתנו היא למגר את הפשיעה המוגדרת קשה", אמר היום סנ"צ כהן, "בהתאם למדיניות המחוז והמרחב תוך שיתוף פעולה הדוק ומלא עם הפרקליטות. אנחנו שמנו דגש על איכות חיי התושבים בדרום, ואת האכיפה הנחושה של החוק".

 

התובע, עו"ד עטר, הוסיף: "מדובר בתחילתו של הליך משפטי אחרי חקירה מסועפת ומורכבת. ארגון הפשיעה הזה עסק במגוון עבירות, ובמסגרת החקירה גויסו שלושה עדי מדינה. זו תוצאה של לחימה של המחוז הדרומי בפשע".

 

טרם התקבלה החלטה לגבי מועד הגשת כתבי אישום בפרשה הנלווית לפרשת "כחוט השני", פרשת הטיית המשחקים בליגות הכדורגל. יש לציין כי זגורי כבר הורשע ונידון למאסר בעבר בפרשת הטיית משחקים קודמת, ועמו נידון אז למאסר גם יניב בובליל - שכעת מעיד נגדו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
חגי זגורי
צילום: הרצל יוסף
אלי אוזן
באדיבות עיתון שבע
צילום: יריב כץ
"גיוס עדי המדינה לקוי". עו"ד חימי
צילום: יריב כץ
מומלצים