המציאות שלכם אפורה? העשירו אותה עם הסלולרי
איפה נמצא בית הקפה או השירותים הקרובים ביותר ברחוב אוקספורד בלונדון? מי האיש שנמצא מולי? יישומים לטלפון שלכם שיעשירו את הידע שלכם על העולם - בעזרת המצלמה וה-GPS. הכירו את המציאות המועשרת
רובנו מכירים את המושג מציאות מדומה מעולם משחקי הווידאו. האפשרות לחבוש קסדה על הראש ולהיכנס לעולם דמיוני שבו מוגדר לנו תפקיד בעולם וירטואלי.
מה זה מציאות מועשרת?
על בסיס די דומה נבנתה טכנולוגייה העונה לשם Augmented Reality. או בעברית - "מציאות מועשרת", המאפשרת לנו בשלב הראשון באמצעות המכשיר הסלולרי (שחייב להיות מצויד במצלמה ו-GPS), לקבל פרטים נוספים על אובייקטים שמצולמים דרך עדשת המכשיר.
לדוגמה אם נפגשנו עם אדם ששכחנו את שמו או את סוג ההיכרות שלנו איתו, אנו יכולים לכוון את המצלמה אליו והמכשיר יידע לתת לנו את שמו, תפקידו ואולי גם פרטים על מתי פגשנו אותו לאחרונה או דיברנו איתו.
אז נכון, כרגע המימוש הוא לא הכי נוח ויעיל, ואם תזדמנו לשיחה מול חבר לא תכוונו אליו את מצלמת המכשיר כי זה לא מנומס, אבל מה יקרה בעוד מספר שנים שאת כל המידע נוכל לקבל על עדשת משקפיים או כזו שנמצדת לרשתית העין ?
המטרה של Augmented Reality, היא לאפשר למשתמש לקבל מידע וירטואלי על פני תמונה של העולם האמיתי הנקלטת בעדשת המצלמה.
התוצאה היא שאפשר לקבל שמות ופרטים של מבנים, להציג על גבי תמונה מאיפה נשלחו "הציוצים" האחרונים בטוויטר ומי מהאנשים שסובב אתכם עדכן לאחרונה את הסטטוס בפייסבוק שלו.
מלבד זאת לטכנולוגיה שהולכת וצוברת תאוצה יש לא מעט שימושים כבר כיום, החל מטכנאים שמקבלים שרטוט מדוייק על גבי
האובייקט שעליו הם עובדים ועד רופאים, שמקבלים מידע מדוייק על הגוף אותו הם מנתחים.
לאנשים מהשורה הניצול של הטכנולוגיה ייושם ברובו לניווט וקבלת מידע במקומות חדשים, לדוגמה איפה נמצא בית הקפה או השירותים הקרובים ביותר ברחוב אוקספורד בלונדון.
אספנו עבורכם מספר יישומים, שמאפשרים כבר היום להשתמש בטכנולוגיה החדשה במכשירי הטלפון החכמים שלכם. למי שמצויד בטלפון חכם פחות, הרינו לבשר כי היישומים הללו יוטמעו גם במכשירים פשוטים יותר, תוך מספר חודשים.
מאיפה מעדכנים בטוויטר?
תמיד רציתם לדעתם מאיפה מדיעים הטוויטים האחרונים שמגיעים לחשבון הטוויטר שלכם? נכון, כבר כיום יש תוכנות שיודעות לשים על גבי מפה את הטוויטים האחרונים שנכתבו מסביבכם, אבל נחמד יותר להציג אותם על גבי תמונה ולראות בדיוק מאיזה דירה או מאיזה מבנה, נכתבו עדכוני הסטטוס האחרונים.
היישום TwittARound מאפשר להדביק על גבי התמונה המתקבלת את כל הטוויטים שנרשמו ועד כמה הם רחוקים מכם.
שכבות של מידע
יישום Layar למערכת האנדרואיד של גוגל, מאפשר למפתחים ליצור על גבי התוכנה שכבות מידע שונות. לדוגמה, מידע שנשלף מהאתר ויקיפדיה או מחיפוש בגוגל בזמן אמת, וכמובן גם אפשרויות של הצגת טוויטים והודעות סטטוס מהפייסבוק.
אתם משתמשים בשכבות המידע שנמצאות בתוכנה, וברקע כל הזמן המפתחים מוסיפים עוד מידע, דבר שמעצים את השימוש בתוכנה.
ליסוע בתתחית של לונדון
היישום Nearest Tube מאפשר לכם לראות את תחנת הרכבת הקרובה. בישראל אין תמיכה עדיין בתחנות הרכבת שלנו (אולי בגלל שהן לא תחתיות?). היישום יאפשר לכם למצוא את הרכבת התחתית בקלות ובפשטות ולראות גם איזה מהקווים מגיעים לתחמת היעד שלכם. כרגע היישום תומך בתחתית של לונדון בלבד.
להורדה ל-iPhone (עלות 1.99 דולר)
מי זה?
בשונה מהיישומים האחרים, TAT Augmented ID הוא לא יישום שתורם ליכולות הניווט של המכשיר, אלא מדובר על יישום חברתי בלבד. התוכנה משתמשת ב-Flickr ובשירות זיהוי הפנים של חברת Polar Rose כדי לזהות את פני האדם המצולם ולאחר מכן להציג את תעודת הזהות שלו ברשתות החברתיות כדוגמת פרופיל הפסייבוק, טוויטר, Youtube ועוד.
מדריך תיירים בכיס
בטיול הבא שלכם לחו"ל אין צורך להעסיק מדריך טיולים במשרה מלאה. אתם יכולים לקחת את המכשיר הסלולרי שלכם ועם Wikitude AR Travel Guide, לכוון את הסלולרי על מבנים מיוחדים או קו נוף ולקבל את כל הפרטים ההיסטוריים והמודרניים של המקום. את כל הפרטים היישום שואב מתוך אנציקלופדיית ויקיפדיה וכרגע המידע מופיע בו בשפה האנגלית בלבד.
הורדת התוכנה בחינם לשלוש הפלטפורמות: iPhone , אנדרואיד , נוקיה
מסעדות בקרבתכם
buUuk הינו מדריך מסעדות שמכיר עשרות אלפי מסעדות בכל רחבי הגולובוס. המדריך מרכז תחתיו ביקורות גולשים ופרטי יצירת הקשר. בישראל היישום תומך כרגע בירושליים ותל אביב בלבד עם מאגר של מאות מסעדות ברחבי שתי הערים. ליישום קיימת גם גרסה למכשירי האנדרואיד אך האחרונה לא תומכת בטכנולוגיית המציאות המוגברת (סביר להניח שזה יגיע בעדכון הגרסה הבא).
העתיד עוד לפנינו
היישומים שמציעים מציאות מוגברת הולכים ותופסים תאוצה. אנחנו צפויים לראות עד סוף השנה עוד מאות אפליקציות חדשות לכל מערכות ההפעלה, שיאפשרו לנו להיות חכמים יותר - במינימום מאמץ.