ברק: "התקלה בזמן שהות ביידן - מזיקה ומיותרת"
שר הביטחון אמר כי ההודעה על הבנייה במזרח ירושלים בזמן ביקור סגן נשיא ארה"ב לא היתה מכוונת. לדבריו, "היחסים שלנו עם האמריקנים הם נדבך חשוב בביטחוננו". השר בן-אליעזר: "ככל שנוזפים יותר בביבי, העם הולך ימינה יותר"
אחרי ראש הממשלה, גם שר הביטחון מנסה לשגר מסרים מרגיעים לוושינגטון - שבינתיים לא מנמיכה את הטון החריף. אהוד ברק אמר אחר-הצהריים (יום א') כי "התקלה בזמן שהותו של ביידן בישראל לא הייתה מכוונת, אולם היא ללא ספק מיותרת ומזיקה".
הבנייה והנזיפה - כתבות אחרונות ב-ynet
- נתניהו על המשבר: תקרית מצערת ופוגענית
- תומס פרידמן מניו-יורק טיימס: "נהג שיכור בי-ם"
- לבני לנתניהו: אל תפקיר אותנו בידי אלי ישי
- נתניהו ביקש - והליכוד דחה דיון על ההקפאה במרכז
בהתייחס לפרסום את המכרז לבניית 1,600 יחידות דיור בשכונת רמת-שלמה שבצפון-מזרח ירושלים, בזמן ביקורו של סגן הנשיא האמריקני בישראל, אמר ברק בדיון בלשכת מפלגת העבודה בתל-אביב: "היחסים שלנו עם האמריקנים
הם נדבך חשוב בביטחוננו. אמנם אנו נושאים באחריות העליונה לגורלנו, אך ידידותה של ארה"ב חשובה הן לביטחון והן לסיכוי להרגעת האזור, והידידות הזו מחייבת אותנו לכללי כבוד הדדי רצינות ואחריות".
על הלקחים מהמקרה, הוא אמר: "אני משוכנע שעלינו להמשיך ולפעול גם להפגת המתח ולחידוש התהליך המדיני בהקדם ולהשקיע בכך גם מחשבה ומאמץ. אני מאמין שניתן ונכון להגיע לכך וכל המקדים הרי זה משובח".
שר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר, אמר באותו דיון: "ככל שנוזפים יותר בביבי, העם הולך ימינה יותר. אין תחליף למפלגת העבודה. זה הבית הטוב ביותר. קדימה והליכוד מנסים לשחק בעמדות שלנו".
בן-אליעזר אמר כי לדעתו מפלגת העבודה עוד תחזור להיות מפלגת השלטון: "המפלגה שלנו חזקה ואיתנה, ולא רק שהיא תחזור לשלטון, היא גם תאמר את שלה".
הבוקר התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, למתיחות עם ארצות-הברית ולשיחת הנזיפה שקיבל ממזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון. נתניהו פתח את ישיבת הממשלה בהתייחסות לנושא: "אמר חברי בני בגין נער הייתי וגם בגרתי. ראינו כבר משברים, צריך קור רוח. היתה פה תקרית מצערת ופוגענית שלא צריכה היתה להתרחש. הקמנו צוות מנכ"לים למנוע התפתחות של דברים כאלה. ביקשתי מהשרים לא לדבר בעניין זה. לארצות הברית ולישראל יש אינטרסים משותפים, אנו נפעל לפי האינטרסים של מדינת ישראל".
גם נשיא המדינה, שמעון פרס, התייחס מוקדם יותר לנושא. בראיון לתחנת טלוויזיה שוויצרית, הזכיר הנשיא כי "ראש הממשלה התנצל באופן פומבי", והוסיף: "פני
ישראל לשלום, ואנו נחושים לקדם תהליך מדיני רציני עם הפלסטינים, שבסופו תקום מדינה פלסטינית לצדה של מדינת ישראל, על פי העקרון של שתי מדינות לשני עמים".
פרס קיים במהלך סוף השבוע האחרון שיחות עם גורמים בוושינגטון ובממשלה בישראל בניסיון להוריד את גובה הלהבות. הנשיא מאמין כי למרות הטעות, ניתן וצריך למצוא את הדרך לצאת מהמשבר. בשיחותיו עם האמריקנים ועם נציגי הקהילה הבינלאומית, מבקש פרס להבהיר שממשלת ישראל נחושה לקיים משא-ומתן רציני עם הפלסטינים ולא שינתה את מדיניותה המוצהרת, על פי החלטת הקבינט.
Read this article in English