עיני: "שטייניץ התחייב לדון איתי ראשון בתקציב"
יו"ר ההסתדרות אמר כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטיניץ התחייבו לדון עם פורום השולחן העגול על תקציב המדינה הבא עוד לפני שהוא יובא לממשלה ולכנסת
"ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ התחייבו לדון עם פורום השולחן העגול על תקציב המדינה הבא עוד לפני שהתקציב יובא לממשלה ולכנסת". כך הצהיר היום (ב') יו"ר ההסתדרות עופר עיני, בהרצאה שהעביר בכנס שמקיים המרכז הישראלי לניהול שמתקיים היום ברמת גן.
לדברי עיני, הדברים נאמרו לו בפגישה שקיים הפורום בשבוע שעבר בביתו של נתניהו. עד כה לא התקבלה תגובתו של שטייניץ לדברים.
פורום השולחן העגול מורכב מנציגים של הממשלה, ההסתדרות וארגוני המעסיקים. הפורום, המיועד ללבן את הבעיות המרכזיות של המשק, היה מעורב בגיבוש תקציב המדינה לשנים 2009-2010. הפורום נוצר ביוזמתם של עיני ושל נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש.
שטייניץ העביר בשבוע שעבר הצעת מחליטים לממשלה לקיום תקציב דו-שנתי לשנים 2011-2012. ההצעה לא כללה תכנים של התקציב, אך עיני הצהיר יותר מפעם אחת כי הוא מתנגד לעיקרון של תקציב דו-שנתי. מהדברים שאמר היום עיני בכנס עולה כי הוא מרכך את התנגדותו וייתכן שיסיר אותה.
לדברי עיני: "אני לא מנהל מאבק נגד תקציב דו-שנתי. אם אשתכנע שצריך תקציב כזה אני אתמוך בו. הממשלה היא הריבון בנושא הזה והיא תחליט, אבל זה לא מונע מאיתנו להביע את דעתנו".
עוד הוסיף עיני כי "לאורך השנים הצטייר כאילו הסתדרות זה תמיד מאבק, אבל אני וברוש הנהגנו כאן נורמות אחרות שבהן קודם כל מדברים ועושים הכל כדי לההגיע להסכם ולא לשביתות ומאבקים. היתה לנו בעייה עם הגישה הזו מול הממשלות הקודמות אבל הצלחנו להביא את הממשלה הנוכחית למצב של הידברות, למרות התנגדותם של אנשי אגף התקציבים באוצר.
עיני התייחס בנאומו גם לאיום החדש על ההסתדרות מצד ארגון כוח לעובדים, כאשר נשאל על ידי אנשים בקהל כיצד ההסתדרות מתייחסת להתארגנות של ארגוני עובדים אחרים. לדבריו: "אנחנו בעד תחרות. תחרות משפרת גם אותנו. כל התארגנות עובדים היא טובה והלוואי ויקומו עוד הרבה ארגונים. יש שני מליון עובדים לא מאוגדים במשק כך שיש מספיק עבודה לכולם".
"כשנבחרתי לתפקיד הצבתי לי מטרה - לאגד אות אלפי עובדים, כיוון ש-46% מהעניינים בישראל הם עובדים וכולם עובדים לא מאוגדים שהמעסיקים פוגעים בזכויות שלהם. אנחנו מתקדמים לעבר המטרה בקצב איטי יותר ממה שציפיתי אבל זה קרוב", הוסיף עיני.
"אני בעד שכמה שיותר עובדים יצטרפו ולא משנה בכלל באיזה ארגון. עם זאת אני מקווה שם האחרים יבינו שמאבק הוא לא מטרה אלא חתימה על הסכם קיבוצי. לוועד עובדים לא מותר הכל ויש וועדים שהם מיליטנטים מידי. מנהלים ועובדים צריכים תמיד לחשוב על כך שהם לא יכולים אחד בלי השני.