שתף קטע נבחר

הקלה: בעלי מקצועות פרא-רפואיים לא ייבחנו

מאות מרפאים בעיסוק, פזיוטרפיסטים, קלינאי תקשורת ודיאטנים יכולים לנשום לרווחה. הכנסת תיקנה היום את החוק שחייב אותם לעבור בחינה כדי לעסוק במקצוע. המרוויחים: אלו שסיימו לימודיהם בין השנים 2005-2008. סטודנטים שסיימו לימודים בחו"ל יחוייבו רק להתמחות בת שנה

כ-2,000 מרפאים בעיסוק, פזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת ודיאטנים שסיימו את לימודיהם בין השנים 2005 ל-2008, לא יצטרכו לעמוד במבחן של משרד הבריאות כדי לעסוק במקצוע; אנשי מקצוע שלמדו בחו"ל יהיו זכאים גם הם לפטור מבחינות ובתנאי שעבדו או יעבדו במשך שנה תחת פיקוחו של איש מקצוע בכיר. כך עולה היום (ב') מתיקון לחוק הסדרת מקצועות הבריאות שהעבירו חברי הכנסת רחל אדטו, אריה אלדד, אחמד טיבי וחיים כץ, שנועד לקבוע כללים לרישוי מקצועות פרה-רפואיים והוצאת תעודות מקצוע מטעם משרד הבריאות לעוסקים בהם.

 

"החוק פגע באנשים"

חוק העיסוק במקצועות הפרא-רפואיים עבר בכנסת ביולי 2008, והוא קובע כי העוסקים בפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת ודיאטנים יחוייבו

לשאת תואר אקדמי ורשיון משרד הבריאות כדי לטפל בציבור. רבים מהעוסקים כבר במקצוע התגדו לסעיף בחוק שקבע כי מי שסיים את לימודיו בחמש השנים שלפני כניסת החוק לתוקף, יחוייב לעבור בחינות הסמכה רטרואקטיביות. לאחר שהעתירה שלהם לבג"ץ נגד הבחינה נדחתה, פנו ראשי המאבק לח"כים אריה אלדד ורחל אדטו, מתוך תקווה כי יובילו מהלך מול משרד הבריאות כדי לפטור מהבחינה רק את מי שסיימו את לימודיהם בשנה שלפני כניסת החוק לתוקף.  לפי התיקון לחוק היום, כאמור, רבים מהם כבר לא יחוייבו לעבור את הבחינה שלה כה התנגדו.

 

"אנו חשים היום סיפוק גדול מאד", אומרת ל-ynet עדי בלכמן-סופר, קלינאית תקשורת מתל-אביב ומראשי המאבק; "זה סופו של מאבק בן למעלה משנה וחצי, שכלל פניה לכנסת הקודמת, פניה לבג"ץ ולכנסת הנוכחית. ההישג הוא בכך שמכירים בידע המקצועי שלנו, שנרכש בעמל רב במסגרת הלימודים שלנו באקדמיה הישראלית והכרה בניסיון שלנו ובעבודה בשטח. ההישג פה הוא באמירה שבמדינה מתוקנת לא מחוקקים חוק בצורה רטרואקטיבית. זה דבר לא צודק שפוגע באנשים". 

 

עוד סיפרה כי הבחינה הבסיסית הרטראקטיבית שהיו נאלצים לעבור אילולא הוכנס התיקון לחוק, כללה חומר שנלמד גם לפני שמונה שנים: "כולנו סיימנו את התואר הראשון שלנו, כולם עובדים בשטח, יש אנשים שכבר הספיקו

לסיים את התואר השני שלהם, יש מדריכם קליניים שבעצמם מדרכיכם סטודנטים. כל אחד התמקצע בשטח שלו, זו היתה דרישה לא הגיונית ולא צודקת". 

 

ח"כ ד"ר רחל אדטו בירכה על התיקון לחוק ואמרה: "החוק מסדיר את רישוי העוסקים במקצוע ובעיקר נותן מענה ל'דור הביניים' שעד כה נפל בין הכסאות בכל האמור לחובה לעמוד במבחנים לקבלת הרישיון. ההסדר כפי שעבר בוועדה מאפשר לאלפי המטפלים המוסמכים והראויים להמשיך ולעסוק בצורה מוסדרת לטובת כל צרכני הבריאות בישראל הנזקקים לשירותיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"המבחן לא הגיוני". אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים