שתף קטע נבחר

 

עו"ד עיוורת: שופט טען שאיני יכולה לייצג לקוחות

ל-ynet נודע כי עורכת דין מחיפה התלוננה נגד השופט שלמה אלבז וטענה כי אמר לה: "אם את עיוורת, יותר טוב שלא תייצגי לקוחות". גורמים המעורים בתיק: הטענות אינן נכונות

עורכת דין עיוורת מחיפה התלוננה נגד שופט בית הדין לענייני משפחה בירושלים, שלמה אלבז, וטענה כי במהלך דיון, הוא אמר לה: "אם את עיוורת, יותר טוב שלא תייצגי לקוחות". ל-ynet נודע היום ('ב) כי עורכת הדין הגישה תלונה נגדו לנציבות הקבילות נגד שופטים. מהנהלת בתי המשפט נמסר כי "הניסיון לפרש את התייחסות השופט למצבה הרפואי של עורכת הדין כמכוונת לפגוע בה, אינו במקומו. דברים שנאמרו היו אך ורק בהתייחס לנושא הדיון".

 

האירוע התרחש ב-15 בפברואר במהלך דיון בבית הדין, בו ייצגה עורכת הדין את אחד הצדדים ביחד עם פרקליט נוסף. השופט אלבז, לטענתה, חזר מספר פעמים על הטענה שעדיף שלא תייצג לקוחות ואף טרח לציין לפרוטוקול כי "עורכת הדין אינה רואה ונעזרת בכלבת נחייה".

 

"בשלב מסוים הפניתי את בית המשפט לציטוט מהפרוטוקול של דיון קודם. ביקשתי מהשופט שייסתכל בציטוט המדויק בפרוטוקול שנמצא במחשב וציינתי שאני לא רואה, אבל בקיאה בתיק וזוכרת טוב מאוד כל מה שנכתב בפרוטוקול", סיפרה עורכת הדין, "השופט פנה אלי ואמר לי, 'אם אינך רואה את לא צריכה לייצג לקוחות'. הייתי בהלם".

 

"פניתי שוב לשופט וניסיתי להבין אם הוא חושב שאני לא מתאימה להיות עורכת דין והוא חזר על דבריו", סיפרה. הדברים, כפי שתיארה עורכת הדין, לא נרשמו בעת הדיון בפרוטוקול. רק המשפט הבא שוב נרשם בפרוטוקול הדיון, מפיה של עורכת הדין: "אולי אני לא יכולה לייצג את הציבור בגלל שאינני רואה. אני צריכה לפנות לסנגוריה הציבורית ולהגיד להם שאינני רואה ושלא ייתנו לי תיקים. אם בדיני נפשות נותנים לי, ובדיני ממונות אינני ראויה, צריכה להגיד להם וזה צריך להירשם".

 

בתגובה, נרשם מפיו של השופט: "זו החלטה שלך להודיע לאפוטרופוס הכללי". עוד הורה השופט בשלב זה להוסיף בתחילת הפרוטוקול הערה מטעם בית המשפט כי "עורכת הדין אינה רואה ונעזרת בכלבת נחייה". לאחר מכן הסביר כי הערה זו נרשמה "כדי שמי שיקרא את הפרוטוקול יבין את הדברים".

 

בנוסף לתלונה שהגישה לנציבות הקבילות נגד שופטים, ביקשה עורכת הדין לשנות את הפרוטוקול ולהוסיף לו את חילופי הדברים בינה לבין השופט. היא גם ציינה כי ההתבטאות עומדת בסתירה לחוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות. עד כה, לא קיבלה תגובה מהנציבות.

 

"שופטים משבחים אותי" 

עורכת הדין סיפרה כי העיוורון שממנו היא סובלת כעשרים שנה לא מנע ממנה לסיים את לימודי המשפטים ב"סורבון" בפריז, לסיים תואר שלישי במשפט פלילי ולקבל תארים אקדמיים נוספים. כאשר עלתה לארץ, לפני 12 שנים, עמדה בבחינות לשכת עורכי הדין והתמחתה אצל שופטי בית המשפט המחוזי בחיפה.

 

"מעולם לא הופנתה אלי באולם בבית המשפט טענה כי העיוורון פוגע ביכולת שלי לייצג לקוחות", אמרה, "אני מאמינה שכאשר אלוהים נותן מכה, הוא גם נותן את התרופה. אמנם אני עיוורת אבל יש לי זיכרון פנומנלי. המתמחים מקריאים לי את התיקים, אני מקליטה אותם ומכינה כל מה שצריך. כל השופטים שאני מופיעה בפניהם משבחים אותי על הדיוק, ועל כך שאני עומדת על קוצו של יו"ד. כשאני מצטטת משהו, אני לא מחסירה פסיק".

 

לדבריה, התבטאותו של השופט אלבז היא מבחינת טראומה עבורה. "החיים והמוות ביד הלשון. זה עלבון שאי אפשר לתאר אותו. אני אשה חזקה, אבל אדם אחר, נכה פחות חזק ממני, היה מתמוטט. אתה יכול לצפות לשמוע אמירות כאלה ברחוב, וגם שם זה לא מקובל, אז במקום שבו שומרים על החוק? על הצדק? על זכויות האדם?".

 

"היא זאת שהכניסה את העיוורון לדיון"

גורמים המעורים בתיק ובדיון אמרו כי מצג הדברים, כפי שהציגה אותו עורכת הדין, איננו נכון. "במהלך הדיון התפרצה עורכת הדין מספר פעמים לדברי הצד השני ולא נתנה להם לטעון. כאשר העיר לה השופט על התפרצויותיה אמרה לו עורכת הדין 'אבל אני עיוורת'. היא זאת שהכניסה את עיוורונה ראשונה לתוך הדיון".

 

"התיק בו מדובר נמשך כבר כחמש שנים", הוסיפו אותם גורמים, "כאשר הקליינטית של אותה

עורכת דין כבר החליפה עורכי דין מספר פעמים, ואף ניסתה לפסול הסכמות שסוכמו בין עורכי דינה לצד השני. השופט לא אמר את ההערה המדוברת, אלא אמר לה שאם היא תצטרך לחתום על מסמך כזה או אחר ולא תוכל, יש עורכי דין אחרים שעובדים איתה, שכן יוכלו. בנוסף השופט הכניס לפרוטוקול את העובדה שעורכת הדין הינה עיוורת כיון שחשש שהקליינטית תנצל את עיוורונה של העורכת דין, בגלל ניסיונו עם אותה קליינטית".

 

לדברי הגורמים, הערות השופט היו ענייניות והוא לא טען כי היא אינה יכולה לייצג לקוחות. גורמים משפטיים בכירים המכירים את השופט אלבז, אף אמרו ל-ynet כי מדובר בשופט מוערך ומקצועי, שלא נכשל בלשונו, "ואין ספק שלא אמר את הדברים המיוחסים לו". השופט אלבז עצמו סירב להתייחס לטענות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עורכת הדין. "זיכרון פנומנלי"
צילום: אבישג שאר-ישוב
השופט אלבז. סירב להתייחס
באדיבות אתר בתי המשפט
מומלצים