מטיילים חירשים: רואים עולם מבלי לשמוע אותו
כולנו נתקלים במצב שבו אנו לא מבינים את השפה במדינה שבה אנו מטיילים. עכשיו, דמיינו עצמכם שם, בכניסה לגסטהאוס או בשוק - ואתם פשוט לא שומעים כלום! כך מרגישים תרמילאים חירשים וכבדי שמיעה. טיילים ותיקים חולקים חוויות וטיפים עם התרמילאים החדשים
רבים מאיתנו רגילים לטייל אחרי השירות הצבאי, ולא תמיד מכירים את השפה המדוברת במדינה. אבל במקרה של מטיילים חירשים - השפה אף פעם לא מוּכּרת, וחוויית הטיול מקבלת זווית שונה לגמרי: לראות את המפל מבלי לשמוע את המים זורמים, לרקוד מבלי לשמוע את המוסיקה המקומית, לקנות בשוק מבלי יכולת להתווכח עם הרוכלים.
השבוע התקיים ערב טיילים חירשים בחנות "למטייל" בדיזינגוף סנטר שבתל אביב, לקראת יום ההתרמה השנתי לטובת 650 אלף לקויי שמיעה וחירשים בישראל. המפגש שאירגנו מדריכים בארגון "שמע" (ארגון לחינוך ולשיקום תלמידים לקויי שמיעה), התנהל בשפת הסימנים, עם תמלול מקצועי בעבור המשתתפים השומעים, וכלל סיפורי מסע והמון טיפים לטיילים העתידיים.
בהרצאה היו הרבה סיפורים מצחיקים, כמו הסיפור של רחלי רגב, מדריכה בשמע וכבדת שמיעה. "בתאילנד שמתי לב שכולם מורידים מחירים חוץ ממני. גילינו את הבעיה - מכשיר השמיעה שלי לא קולט את התדר הגבוה בקולם של התאילנדים.
"הם אומרים 'קום קום' (בואי בואי) אחרי שאני נבהלת מהמחירים שהם מבקשים ויוצאת מהחנות עם הגב אליהם, בלי להכין שהם בעצם קוראים לי חזרה כדי להוריד את המחיר. אז עשיתי קומבינה עם חבר שעמד בקצה הרחוב וסימן לי מתי המוכר קורא לי חזרה לחנות, ואז אני חזרתי עד שהצלחתי להוריד מחיר. אז בעזרת יצירתיות אפשר להסתדר בכל מקום".
היום (יום ג') מתקיים יום ההתרמה השנתי של ארגוני החירשים. בהיעדר תמיכה ממשלתית מספקת בליקויי השמיעה, ארגוני החירשים בישראל - אח"א, מיח"א, "שמע" ו"המכון לקידום החירש" - אחראים, בין השאר, על מתן שירותי הרווחה, סגירת הפערים הלימודיים של התלמיד או הסטודנט ולימוד דיבור השפה העברית.
- לתרומה בסך 10 שקל שילחו sms עם הספרה 10 למספר 6226