7 טיפוסים מעצבנים בפייסבוק
מאשרים כל אחד כחבר בפייסבוק או רק את אלה שאתם מכירים ופגשתם פנים מול פנים? בטוח פגשתם אחד משבעת הטיפוסים המעצבנים שמסתובבים ברשת החברתית
קיבלתם בקשת חברות חדשה בפייסבוק. איך תגיבו? חסידי הקו הנוקשה (אופליין שולטט!) לא יאשרו חברים חדשים שלא פגשו בהם פנים אל מול פנים. הליברלים המתונים (גישת ה"תוכיח שאתה ראוי") יאשרו בקשות מנומקות מצד אנשים, גם אם לא פגשו בהם ואילו המתירנים יפתחו את השער רחב ויכניסו כל זר ("כל העולם כולו, גשר צר מאוד").
חברים תורמים וחברים מעצבנים
כל אחת מהטקטיקות האלה לגיטימיות, בהקשר לאופי הפעילות שלכם בפייסבוק. המשותף לכולן הן התייחסות לאנשים לגופם ולא לתכנים שהם מפרסמים. לדוגמה, אם ביקשתם חברות מאדם שדעותיו מעניינות אתכם אך הוא משתמש בפייסבוק שלו בעיקר לפרסום תמונות משפחתיות, התרומה שלו עבורכם תהיה אפסית. אותו אדם כיוון את עצמו, במודע או שלא במודע, לקהל יעד מאוד מצומצם.
לטעמי, נכון יותר לשפוט אדם לפי מעשיו ולא לפי שמו. כלומר, כולם יכולים להיות חברים ומי שאינו רלוונטי או מספים תמיד אפשר לעשות Hide לעדכונים שלו מאוחר יותר.
השאלה הבסיסית שכל אדם צריך לשאול את עצמו היא מה הוא נותן לפייסבוק שלו ולא רק מה הפייסבוק מעניק לו. במילים אחרות, חבר תורם צריך להיות רלוונטי, שירותי, תגובתי ומתחשב. מי שמציף או ממלא את הפיד שלו בהצעות שיווקיות לא יגלה שרבים עשו לו Hide משום שפייסבוק לא חושף את הנתון הזה, אך לא כדאי להאמין שזה עובר בשתיקה.
עוד ב"חורים ברשת": ארבעה תוספים חברתיים מומלצים למייל
זה בסדר לאשר כל בקשה
מספר החברים בפייסבוק מאוד מטעה: כמות החברים בפועל היא קטנה. כאשר הכוונה בפועל היא לאנשים שאכן מעדכנים את הפיד ומעשיהם/עדכוניהם נוגעים לכם. אלה הם החברים האמיתיים, וירטואליים או אמיתיים. זה בסדר לאשר כל בקשה, כל עוד התרומה של החברים החדשים לפיד שלכם תהיה רלוונטית וחיובית.
המבחן שלהם יהיה בדיעבד ולא תלוי בקשה (שהרי גם בקשות מנומקות על סמך היכרות קודמת לא יבטיחו פיד מעניין). אז פתחו את השער רחב והסירו או הסתירו ללא רחם עדכונים מאנשים לא רלוונטיים בדיעבד.
לאחר מכן תוכלו לשפר את הרלוונטיות של הפיד באמצעות סינונים ורשימות של חברים. כך תיצרו לעצמכם רשת עשירה במידע וקשרים. זו ההצעה שלנו, לפחות.
עוד בחורים ברשת: איך תתקנו את הפיד של פייסבוק
מישהו ברשימה שלכם?
אם לא עשיתם את זה, סביר להניח שהפייסבוק שלכם מאוכלס בכל שבעת הטיפוסים המעצבנים הבאים:
הרוח
הוא התחבר פעם. או פעמיים בעצם. ב-2009. יש לו צללית כחולה והוא שינה את פרטי הפרופיל שלו. זהו, פחות או יותר.
המזמין הסדרתי
פגשתם אותו פעם, אולי פעמיים. היא עבדה אתכם ואולי לא. בפייסבוק אתם נתקלים בו כל הזמן, משנה תמונות פרופיל, מזמין אתכם לקבוצות השכם והערב. האם הוא חושב שהעדכונים האלה מעניינים אותך? ולמה?
הסנוב
הוא לא חבר של כולם. כדי לצפות בדף שלו עליכם להיות חלק ממועדון חברים אקסקלוסיבי. הגישו בקשה והוא יאשר אותכם (או שלא) תוך שלושה ימי עסקים. הלו, ללכת בלי ולהרגיש עם זו אשליה חביבה, אבל כדאי לך להתחבר למציאות.
צייד החברים
הוא יבקש חברות מכל אחד, העיקר שמספר החברים שלו יגדל. הוא ציד ראשים, ואתם רק מספר נוסף בשבילו. לא תשמעו ממנו יותר רגע לאחר האישור. זכרו שממוצע החברים בפייסבוק עומד על 120, כך שאם החבר בעל 5000 החברים אינו סלב, דעו שלפניכם צייד חברים.
החושפנית
אתם יודעים בדיוק מתי הם הימים המיוחדים בחודש עבורה. אל תחשבו לרגע שהיא לא תשתף אתכם בכל פרט מחייה ולא תסתיר דבר. אחרי הכל, יש לה חיים מעניינים, לא?
הטיזרים
הם משתעשעים בסקרנות הקהל כאילו היה זה משחק ילדים ומפרסמים סטטוס בנוסח “אתם לא מאמינים מה בדיוק קרה כאן. היינו מתים לספר”. כן, בטח.
המתייג
הוא חש צורך עז לתייג אתכם בעדכונים שלו, אם מדובר ב-Note או תמונה, תהיו בטוחים שהשם שלכם יהיה שם. הוא עושה את זה כדי להסב את תשומת לבכם, כמובן, אך התוצאה עלולה להיות ההפך הגמור מבחינתכם אם לא מדובר בפעולה נדירה או חד פעמית.
יכולים לחשוב על טיפוסי חברים מעצבנים נוספים? שתפו!