שתף קטע נבחר
 

טסט לאופניים, קנס לחולים: חוקים עירוניים מוזרים

מצחיק לגלות, אבל ברחבי הארץ קיימים חוקים עירוניים ותקנות, שלא מסתדרים עם השכל הישר. בקרית מוצקין, למשל, נדרשים רוכבי האופניים להציג רישיון, בחוף הרצליה מקבלים דו"ח על מחלה ובבאר שבע משלמים בלירות. זה יכול לקרות גם לכם

אתה רוכב לך בשקט על האופניים ברחוב, ליד הבית. לפתע צץ פקח של העירייה מאחורי השיח. "עצור בבקשה, רישיונות", הוא מבקש. איזה רישיון? "הרישיון שלך לאופניים, ואני רואה גם שאין לך לוחית רישוי בתוקף, ושלא עשית טסט בשנה האחרונה", הוא אומר. לוחית? טסט? לאופניים?

 

אם אתם תושבי קרית מוצקין, הסיפור הזה יכול לקרות לכם. למה? כי ישנו חוק עזר עירוני משנות ה-80, שמחייב כל בעל אופניים בעיר לעבור טסט - כן כן, בדיוק כמו במכונית - ולהסתובב עם רישיון בתוקף ולוחית רישוי חגיגית על האופניים. ומה עם ילדים בני 8, קהל היעד המרכזי של הכלי התחבורתי הכבד הזה? לא ברור.

 

מצחיק לגלות, אבל כמו החוק הזה, ישנם שלל חוקים, תקנות ואגרות בערים השונות ברחבי הארץ, שהימצאותם בספר החוקים לא עולה בקנה אחד עם השכל הישר. כתבי המקומונים של "ידיעות אחרונות" ליקטו כמה מהם, שעלולים לגרום לכם לעצבנות מתקדמת. למה הם עדיין קיימים? אולי כי אף אחד לא טרח למחוק אותם, בשל עצלנות ביורוקרטית. אבל רצוי להדגיש: כל עוד הם קיימים, אפשר ליישם כל אחד ואחד מהם, אם רוצים.

 

קחו לדוגמא את "החוקים נגד החולים" של אזור השרון. מסתבר, שאם אתם מרגישים קצת לא טוב - רצוי שלא תגיעו לחוף הים של הרצליה או לשוק של נתניה. כי אם תגיעו, ואחד הפקחים שם יחליט שאתם נראים חולים בעליל - הוא יוכל לדפוק לכם דו"ח של 600 שקלים. נכון, מדובר בחוקי עזר משנות ה-60 וה-70 - אבל עובדה שמישהו אי שם טרח לעדכן את סכום הקנס לימינו. אז מה אפשר להסיק מזה - שיישמו את החוק או שלא יישמו אותו בשטח?

 

רוב הרשויות שעימן שוחחנו מודות שמדובר בחוקים אנכרוניסטים, והן טוענות שכמעט אין מצב שבו עושים בהם שימוש כיום. אבל לא כולם בהכרח כאלה, ויש כאלה שבהחלט גורמים לנו נזק. הנה עוד כמה דוגמאות שמצאנו:

 

  • מהאשדודים, למשל, ממשיכים לדרוש את אגרת הביטחון מתקופת מבצע עופרת יצוקה, למרות שכבר אין לכך הצדקה.

 

  • · בנס ציונה נאלץ כל מי שמוכר את דירתו לשלם "אגרת תיעול" בסכומים מופרזים וחסרי היגיון.

 

  • ובבאר שבע? ובכן, בבאר שבע אוהבים מאוד את הלירה, אותו מטבע שליווה את 30 ומשהו שנות המדינה הראשונות, ומתקשים להיפרד ממנו. וחלק מחוקי העזר בהתאם.

 

נתקלתם בעוד המצאות מוניציפאליות מרגיזות או משעשעות? כתבו לנו במייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייך, קיבלת דו"ח
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים