סינמטק ירושלים מציג: פסטיבל "יוצרים מציאות"
את הפסטיבל לסרטים שמאתגרים את תפיסת המוגבלות, תפתח הקרנת הסרט "אדם", זוכה פרס סאנדאנס
פסטיבל הקולנוע הבינלאומי "יוצרים מציאות", לסרטים המאתגרים את תפיסת המוגבלות, ייפתח בסינמטק ירושלים ב-26 באפריל ויימשך ארבעה ימים. את הפסטיבל תפתח הקרנה חגיגית של הסרט "אדם" של הבמאי מקס מאייר, זוכה פסטיבל סאנדאנס האחרון. גיבור הסרט סובל מסתמונת אספרגר ומתמודד עם מציאות חיים חדשה שנכפתה עליו בעקבות מות אביו.
במהלך הפסטיבל יוקרנו 90 סרטים שעוסקים בהתמודדויותיהם של אנשים בעלי קשיי תפקוד שונים הסובלים ממגבלות סביבתיות וחברתיות. "מטרת הפסטיבל להציג מציאות הסותרת דימוים סטריאוטיפיים הנפוצים כלפי אנשים בעלי מוגבלויות", אומרים נציגי עמותת שקל העומדת מאחורי היוזמה. בין הסרטים הנוספים שיוקרנו בפסטיבל בבכורה ישראלית יהיה גם "אניטה" של הבמאי הארגנטינאי, מרקוס קרנוולה, המספר את סיפור הישרדותה של נערה יהודיה עם תסמונת דאון שאיבדה את אימה בפיגוע בבואנוס איירס והולכת לאיבוד ברחבי הכרך הגדול.
בין אורחי הפסטיבל השנה יהיה גם הבמאי האמריקני וינסנט אינסלקו, שיהיה נוכח בהקרנת סרטו "נשר המלחמה", המספר את סיפורם של שני אחים צעירים - האחד מגמגם והשני עם שיתוק מוחין - אשר נאבקים מול סבם ואמם על זכותם לחיות חיים עצמאיים. אורח נוסף יהיה במאי הסרט "אלופי המלחמה", קריאייג רינו שמתעד בסרטו חיילים שהפכו לשבר כלי כתוצאה מהלחימה בעיראק ומצאו מפלט בספורט.
הקרנת ביכורים ישראלית תתקיים במסגרת הפסטיבל גם לסרטו של הדוקומנטריסט הגרמני, גרהרד שיק, "הזמנה למחול/גוף וטאבו". הסרט מלווה את מסעה של הכוריאוגרפית גרדה קניג, המתניידת בכסא גלגלים, לקניה שבאפריקה. קנייג, יוצרת מופע תנועה בשיטת הקונטאקט, המבוסס על רקדנים עם ובלי מגבלות. המופע מתייחס לגישה העוינת לאנשים עם נכויות השלטת בחברה הקנייתית.
במסגרת הפסטיבל ייערכו רבי שיח שיעסקו בקשת של נושאים ובהם "הדימוי הרצוי והמצוי" שיעסוק בייצוג של אנשים עם צרכים מיוחדים בקולנוע ובתרבות בכלל; פרופסור דאגלס ביקלן, דיקן בית הספר לחינוך באוניברסיטת סירקוז בארה"ב, ירצה על ייצוגם של אמנים עם מוגבלויות בטלוויזיה ובקולנוע בארה"ב. את ההרצאה יפתח פרופסור דן כספי, יו"ר הוועדה האקדמית של הפסטיבל וראש החוג לתקשורת באוניברסיטת בן גוריון; "כל העולם כולו", יעסוק בפרויקטים חוויתיים ויצירתיים היוצרים דיאלוג וקירבה בין אנשים המתקשרים בתפקוד לבין אנשים שאינם מתקשים כמו למשל "דיאלוג בחשיכה" שמציג מוזיאון הילדים בחולון או ההצגה "לא על הלחם לבדו" שמוצגת במרכז "נא לגעת" ביפו.