שתף קטע נבחר

 

נוקיה מפתחת סלולרי מונע אנרגיה קינטית

איך פותרים את בעיית הסוללה הנגמרת בסמארטפונים? נוקיה מפתחת מנגנון מיוחד לפתרון - בדומה לשעונים הקינטיים משנות השמונים. טור הסלולר מ"ידיעות אחרונות"

אחת הבעיות המציקות ביותר במכשירי הסלולר היא הסוללה. כל בעל "טלפון חכם" יודע, שהסוללה שלו שובקת חיים, בדרך כלל, עוד בטרם מסתיים יום עבודה ממוצע.

הפיתרון היחיד המוכר לנו לבעיה הוא הטלפון הסולארי, שמתברר כי אינו מצליח ממש לספק את הסחורה ומאפשר רק טעינה של אחוזים בודדים נוספים בלבד ביום שטוף שמש. הסיבה העיקרית לכך היא צריכת הזרם הגבוהה של הטלפון הסלולרי שלכם.

 

סלולרי שנטען מעצמו

פיתוח שמתהווה בימים אלה במעבדות של יצרנית הסלולר הגדולה בעולם, נוקיה, אמור להביא פיתרון לבעיה זו בדיוק. הפיתוח נקרא "תא פיאזואלקטרי לאנרגייה בתנועה".‬

מדובר בפטנט, שיבצע תהליך של מיחזור אנרגיה בטלפון,  לא צורך בחוטים, במטענים או בנקודות חשמל זמינות - סמארטפון שמטעין את עצמו‬

 

על-פי הרעיון של נוקיה, המנגנון יעבוד במעגל סיבובי סגורי אשר ילכוד את האנרגיה הקינטית הנוצרת בתוך הטלפון כאשר אנו הולכים איתו - וישתמש באנרגיה זו כדי להזין את הסוללה.

התהליך דורש תזוזה פנימית של חלקים בתוך המכשיר, שתתבצע באופן מעגלי. רכיבי הטעינה ינועו על גבי מסילה בתוך המכשיר - ותנועתם תיצור מתח חשמלי שיסייע בטעינת הסוללה. כמובן, שלא מדובר בכל הרכיבים בטלפון - המסך, למשל, חייב להיות מקובע.


פיתוח חדש - ישן

הפיתוח של נוקיה אמור לנצל את תנועת הטלפון במשך היום, גם כשהוא בכיס החולצה והמכנסיים וגם כאשר הוא בשימוש. מזכיר לכם משהו? המנגנון מחזיר אותנו שנים ארוכות לאחור, לשעוני היד הקינטיים, שהטעינו את עצמם ולא דרשו סוללה.

 

מדובר בפיתוח הנמצא בשלביו הראשונים. בינתיים נוקיה הגישה בקשה לרישום פטנט בעניינו, מבלי להציג מוצר כלשהו. סביר להניח שעד שנראה את הטכנולוגיה מיושמת בטלפון בייצור סדרתי יעברו עוד מספר שנים, אם בכלל: כדרכן של המצאות, תצטרך גם זו של נוקיה לעמוד במבחן הכדאיות הכלכלית והייתכנות הטכנית.

בכל מקרה, ברור שגם אם תיושם במכשירי העתיד, ההמצאה לא תעזור למשתמשים שאינם פעילים פיזית מספיק ואינם נעים עם הסלולרי שלהם במהלך היום כשהוא בידם או בכיסם. 


פורסם לראשונה 17/03/2010 00:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלולריים שטוענים את עצמם? נוקיה עובדת על זה
צילום: index open
מומלצים