במטבח עם הגשש: קדירת שייטל וירקות ירוקים
שייקה לוי הלך לפגוש את השף אבי שטייניץ שלימד אותו להכין קדירה של קוביות שייטל ביחד עם המון ירקות ירוקים ואביביים
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
קדירת קוביות שייטל בירקות ירוקים אביביים
מתכון של השף אבי שטייניץ, באדיבות "אדום אדום"
תבשיל קדירה מהיר יחסית, שבסיום הבישול "מרעננים" אותו עם כל הירוקים של האביב
המרכיבים:
1 ק"ג קוביות שייטל 1.5X1.5
4 כפות שמן זית
עלים מ-3 גבעולי טימין
מלח פלפל גרוס
2 בצלים סגולים גדולים קלופים, חתוכים לקוביות2 כרשות פרוסות
2/3 כוס יין לבן יבש1/2- 2/3 כוס מרק עוף או מים
1 פלפל אדום חריף
לירקות הירוקים:
200 גרם אספרגוס
200 גרם פול ירוק מופרד מהתרמילים
200 גרם אפונת שלג
120 גרם אפונה סינית
120 גרם שעועית רחבה
לתיבול:
8 עלי בזיליקום קרועים
1 כף אורגנו טרי (רק עלים)
1 כף גדושה שום ירוק קצוץ דק עם חלקו הירוק
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את קוביות השייטל עם שמן הזית, המלח, הפלפל והטימין.
- מחממים סיר כבד נמוך וכאשר הוא חם מוסיפים פנימה את הבשר בשכבה אחת. נותנים לו לשבת דקה אות שתיים ואז מערבבים והופכים, כדי להשחימו משני הצדדים.
- חורצים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת ביחד עם הבצל והכרשה. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את היין הלבן והמרק ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כ-3/4 שעה.
- חולטים את הירקות הירוקים, מלבד אפונה השלג, במים רותחים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את האפונה ואחרי שתי דקות מסננים.
- בודקים שהבשר התרכך ומוסיפים את הירקות הירוקים ביחד עם הבזיליקום, האורגנו והשום הירוק. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
צילום: סי די בנק
מומלצים