שתף קטע נבחר
 

פסח חלבי: 2 פשטידות גבינה

עבור רוב האנשים ארוחת ליל הסדר כוללת הרבה מאוד בשר. לטובת אלה שלא אוכלים אותו וגם למי שמחפש מתכונים חלביים ליתר ימי החג, הנה שתי פשטידות גבינה צבעוניות ונהדרות

פשטידת ארבע גבינות, דלעת וגרעיני דלעת

מתכון של השף ברק חי חורש מ"טרה"

 

המרכיבים:

250 גרם גבינה לבנה כחושה מסוג "טוב טעם"

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

1 גביע קוטג'

1 גביע לבן או שמנת חמוצה

1 מכל שמנת מתוקה טרייה 32%

4 ביצים טרופות

2 כוסות קמח מצה

3 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

1/2 1 כוס דלעת מגורדת

2/3 כוס גרעיני דלעת

מלח

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט

זעתר


(צילום: שי איפיגן)

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה, קמח מצה וקמח תפוחי אדמה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מתבלים בתבלינים, מערבבים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ-50 דקות או עד שהפשטידה יציבה למגע בחלקה העליון. ניתן לאכול את הפשטידה כשהיא חמה או קרה.

  

פשטידת תרד, גבינות וצנוברים

מתכון של השף ברק חי חורש מ"טרה"

  

המרכיבים (לתבנית עגולה קטנה):

500 גרם תרד שטוף, חתוך לרצועות

1 חבילה גבינה מסוג "טוב טעם"

חופן גבינה צהובה מגורדת

3 ביצים

1 כף קורנפלור

3 כפות קמח מצה

1/3 כוס צנוברים קלויים

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט חמאה מומסת לשימון התבנית


(צילום: שי איפיגין)

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים בסיר את התרד כשלוש דקות ומעבירים למסננת.
  2. מערבבים בקערה את שאר החומרים, מוסיפים את התרד ומערבבים היטב.
  3. משמנים את התבנית בחמאה, יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית, משטחים את התערובת בתבנית לשכבה אחידה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים