פנקייק בנוסח פסח
אוהבי הפנקייקס לא חייבים להיפרד מהם עד לשובו של החמץ. הקונדיטורית חני לשם מציגה איך מכינים את החביתיות המתוקות מקמח כוסמת - שהוא גם בריא יותר וגם כשר לפסח
בימוי ועריכה: אלעד רובינשטיין
פנקייק לפסח
המרכיבים:
1/2 1 כוסות קמח כוסמת מלא (אין להתבלבל עם כוסמין, שהוא דגן האסור באכילה בפסח)
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
קורט מלח
2 ביצים
1 כוס חלב
2 כפות גבינה לבנה
40 גרם חמאה מומסת (לא חמה) או שמן
תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה.
- טורפים יחדיו את החומרים הנוזליים: ביצים, חלב, גבינה, חמאה מומסת ותמצית וניל.
- מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח לתערובת הנוזלית ומערבבים עד שהמסה חלקה כמעט לגמרי. לא לערבב יותר מדי! ערבוב יתר יוצר פנקייק צמיגי.
- מכסים את התערובת ומקררים במשך 40-30 דקות.
- מחממים מחבת גדולה מעל להבה בינונית-גבוהה. אם משתמשים במחבת טפלון אין צורך בשימון, ואם המחבת ללא ציפוי יש לחמם בה מעט שמן או חמאה.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה, אפשר לתוך רינג המונח על המחבת. לאחר כדקה, או כשהפנקייק מתמלא בועות קטנות, הופכים אותו בעזרת מרית. ממשיכים לטגן כחצי דקה נוספת, עד שהפנקייק מוכן, ומסירים מהאש. מגישים מייד עם סירופ מייפל אמיתי, רוטב שוקולד, אגוזים, פירות וכל העולה על דעתכם.
4chef מציעה מגוון רחב של סדנאות, כיתות אומן ,קורסי בישול ואפייה חווייתיים, בהנחייתם של מיטב השפים
צילום: סי די בנק
מומלצים