מפסח באהבה: נשיקות מרנג עם הפתעות
נמאס לכם מעוגיות הבוטנים המשעממות של פסח? הקונדיטורית חני לשם מגוונת לכם את המתוקים של החג ומגישה מתכון לעוגיות מרנג עם הפתעות: שומשום, קוקוס ושוקולד
בימוי ועריכה: אלעד רובינשטיין
עוגיות מרנג קוקוס והפתעות
המרכיבים:
150 גרם חלבון (כ 4.5 חלבונים), בטמפרטורת חדר
200 גרם סוכר (כוס פחות כף)
160 גרם שומשום (כוס)
200 גרם קוקוס (כוס וחצי פחות כף)
80 גרם שוקולד צ'יפס מריר, הכי קטנים שיש (2/5 הכוס)
אופן ההכנה:
- מקציפים במיקסר עם ידית המטרפה את החלבונים - תחילה במהירות איטית, ואחר כך במהירות גבוהה. מרגע שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים ברצף אך בהדרגה את הסוכר. ממשיכים בהקצפה במהירות גבוהה עד לקבלת קצף חזק ומבריק.
- מערבבים יחדיו את השומשום, הקוקוס ופצפוצי השוקולד, ומקפלים אותם לתוך הקצף.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם ל-90 מעלות בין שעתיים לשלוש. מצננים עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר, ומאחסנים בקופסה אטומה.
4chef מציעה מגוון רחב של סדנאות, כיתות אומן ,קורסי בישול ואפייה חווייתיים, בהנחייתם של מיטב השפים
צילום: דן פרץ
מומלצים