לא שם קצוץ: סלט כבד, צנונית ובצל ירוק
השף ניר צוק לוקח סלט כבדי עוף מטוגנים שמקורו בפולין והופך אותו לים תיכוני למהדרין בעזרת צנונית, כוסברה ובצל ירוק. מנה ראשונה קרה ואביבית - שיכולה להחליף את הכבד הקצוץ השגרתי של ליל הסדר
בימוי ועריכה: אלעד רובינשטיין
סלט כבד, צנוניות ובצל ירוק
המרכיבים (ל-6 מנות):
500 גרם כבד עוף
שמן זית או שומן אווז
1/2 צרור כוסברה (אפשר להחליף בשמיר או בפטרוזיליה)
6 גבעולי בצל ירוק
7 צנוניות זעירות
1/2 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
מלח ופלפל
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
אופן ההכנה:
- מנקים היטב את הכבדים וחותכים לקוביות.
- במחבת קרה שמים שמן זית ואת קוביות הכבדים. מטגנים קלות את הכבדים מכל צדדיהם.
- מניחים את הכבדים במסננת ומכניסים אותם להתקרר במקרר כ-45 דקות.
- בינתיים, קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה. פורסים את הצנוניות והפלפל החריף.
- מערבבים את הירקות עם הכבדים הקרים ומתבלים במלח ופלפל. מזליפים את שמן הזית והחומץ ומערבבים.
למתחם של ניר צוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים