ממולא עם הפתעה: עוף עם פטריות ושברי מצה
חג הפסח וחוקי הכשרות המיוחדים שלו מחייבים אלתורים ויצירתיות במטבח. השף ניר צוק מציג מנה שהמציא: כרעי עוף אפויות ממולאות בשברי מצה ופטריות. גם צורת ההגשה מיוחדת
כרעיים במילוי מצה ופטריות
המרכיבים (ל-6 מנות):
6 כרעיים (שוק וירך מחוברות, נקיות מעצם, פתוחות ומוכנות למילוי - כדאי לבקש מהקצב)
1 בצל, קצוץ דק
שמן זית
סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות
3 מצות
עלים מ-1 ענף רוזמרין, קצוצים
מלח ופלפל
1 כף פטריות פורצ'יני טחונות
1/4 כוס שמן זית
1 כוס ציר עוף/ירקות
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השמפיניון הקצוצות ומטגנים כ-3-2 דקות.
- שוברים את המצות וטוחנים במעבד מזון (בפולסים) עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים את הפירורים לקערה.
- מוסיפים לקערה את תערובת הבצל והפטריות, ומתבלים עם הרוזמרין, מלח ופלפל.
- מניחים כל אחד מנתחי העוף על משטח העבודה, מניחים מעט מהתערובת במרכז העוף ועוטפים אותה בעזרת קצוות הנתח, לכדי צורת כדור.
- מסדרים את כדורי העוף הממולאים בתבנית אפייה, כשהפתחים כלפי מטה. יוצקים את ציר העוף/הירקות, מפזרים מעל פטריות פורצ'יני ומתבלים במלח ופלפל.
- מכסים היטב בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות.
- מסירים את נייר הכסף מהתבנית ואופים כ-10 דקות נוספות.
אל תחליפו בקמח מצה
צילום: index open
מומלצים