משה בתיבה: סירות קישואים במילוי בשר טלה
השף ניר צוק מגיש מנה חגיגית ומרשימה של "סירות" קישואים ממולאות בבשר טלה ואפויות ברוטב עגבניות פיקנטי. השימוש בקמח מצה לא פוגע במנה - ומאפשר לנו להגיש אותה בערב ליל הסדר או בימי החג
בימוי ועריכה: אלעד רובינשטיין
קישואים ממולאים בבשר טלה
המרכיבים:
400 גרם בשר צוואר טלה טחון
3 ביצים
2 כפות פירורי מצה
2 שיני שום
1/2 כוס שמיר (אפשר גם פטרוזיליה, נענע וכוסברה)
10 קישואים דקים
לרוטב:
10 עגבניות קצוצות
4 שיני שום
1/2 פלפל חריף
חבילת פטרוזיליה
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
- מוסיפים לבשר ביצה אחת, כף פירורי מצה, מלח ופלפל. קוצצים 2 שיני שום, השמיר - ומוסיפים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- חוצים את הקישואים פעם אחת לאורך ופעם אחת לרוחב. מנקים את תוכנם בעזרת כפית, אך משאירים את הדפנות כך שמתקבלות מעין "סירות".
- בעזרת ידיים משומנות או רטובות לוקחים מעט מתערובת הבשר, לשים מעט וממלאים את תוכן הקישוא. דוחסים היטב ומשאירים גבעה קטנה.
- טורפים את שתי הביצים הנותרות. שמים בצלחת עמוקה את פירורי המצה ובצלחת נוספת את הביצים הטרופות.
- מכינים את הקישואים בדומה לשניצלים: מצפים היטב כל סירה בפירורי המצה ואז טובלים בביצים. מכניסים למחבת או סיר רחב שבו שמן (לא רותח, אלא חמים).
- מטגנים את הקישואים עד שהם מקבלים גוון זהוב. מעבירים לתבנית חסינת חום.
- הכנת הרוטב: פורסים 4 שיני שום ואת הפלפל החריף. מחממים היטב שמן זית במחבת, ומטגנים קלות את השום והפלפל. מוסיפים את העגבניות ומטגנים למשך 3 דקות על אש גבוהה. מוסיפים מלח, פלפל ואת המים ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מסירים מהאש.
- יוצקים את הרוטב מעל הקישואים ומכסים בנייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.
צילום: יהונתן צור
מומלצים