שתף קטע נבחר

תוצאות חלקיות בעיראק: רה"מ ויריבו בקרב צמוד

מפלגתו של ראש הממשלה לשעבר איאד עלאווי צוברת תמיכה ומשווה תוצאות עם מפלגתו של ראש הממשלה המכהן. האם "אל-עיראקיה" תפתיע ותהפוך למפלגה הגדולה בכוחה?

ספירת הקולות קרובה לסיומה והמירוץ לממשלת עיראק נראה צמוד מתמיד. מספירת 80 אחוז מקולות הבוחרים עולה כי ראש הממשלה המכהן, נורי אל-מליכי, ויריבו, איאד עלאווי, מובילים עם מספר זהה של מושבים בפרלמנט העיראקי. במקום השלישי מובילה מפלגת השיעים הקיצוניים, ומיד אחריה - הכורדים.

 

סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה הלילה (ד') כי מפלגותיהם של שני המועמדים מובילות כתף-אל-כתף עם 87 מתוך 310 מושבי הפרלמנט. הספירה אינה כוללת 15 מושבים השמורים באופן מסורתי לקבוצות מיעוטים. רשימתו של ראש הממשלה לשעבר, העומד בראש התנועה הבין עדתית "אל-עיראקיה", זכתה עד כה בכ-2.1 מיליון קולות - מעט יותר מרשימתו של ראש הממשלה המכהן "מדינת החוק" שזכתה בכ-2 מיליון תומכים. 

 

להערכת הסוכנות, צפויה מפלגת "הברית הלאומית העיראקית", הכוללת את המפלגות השיעיות הדתיות, לקבל בסופו של דבר 67 מושבים בפרלמנט, בעוד שמפלגות הכורדים צפויות לסיים עם 38 מושבים בלבד. הספירה הנוכחית אינה כוללת את קולות המצביעים בחו"ל ואנשי כוחות הביטחון שהצבעתם טרם נספרה. 

 

בימים הראשונים שלאחר הבחירות, הובילה מפלגתו של אל-מליכי ב-11 מבין 18 המחוזות. ועדת בחירות עצמאית טענה כי ראש הממשלה המכהן ומפלגתו "מדינת החוק", מובילים בבירה בגדד. מדובר במחוז בחירה שמחזיק ב-68 מושבים מ-325 מושבי הפרלמנט בעיראק ולכן הוא נחשב למכריע ביותר.

 

מפלגת "מדינת החוק" הובילה גם ב-10 המחוזות האחרים בהם התקבלו תוצאות. למרבה ההפתעה,

 נחל ראש הממשלה המכהן, שיעי מתון, הצלחה גם במחוזות הדרומיים - בהם על-פי ההערכות היו אמורות המפלגות השיעיות הקיצוניות לגרוף את מרבית הקולות. 

 

כ-6,200 מועמדים מתחרים במערכת הבחירות על 325 מושבים בפרלמנט החדש. אלה הבחירות השניות הנערכות במדינה מאז נפילת משטרו של הרודן סדאם חוסיין בשנת 2003, ובעלות חשיבות מיוחדת במדינה שעדיין עדה לעימותים אלימים בין סונים לשיעים, בשל השאיפה לייצבה לקראת נסיגת הצבא האמריקני, שאמורה להתחיל בקיץ הקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר לא מוביל? אל-מליכי בקלפי (ארכיון)
צילום: רויטרס
אמרו את דברם. הבוחרים (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים