"אגד" זכתה בתביעת ארגוני המבצעים
בתביעה שהגישו ארגוני "הארגון", "אשכולות" ו"עילם" נגד חברת האוטובוסים, היא נדרשה לשלם למעלה ממיליון שקלים בשל השמעה פומבית של יצירות. בית משפט השלום דחה את התביעה ודרש כי התובעים ישאו בהוצאות המשפט של הנתבעת
ב"אגד" השיבו לטענות ואמרו כי לאחר שהתעוררה מחלוקת בינה לבין אירגון אחר, אקו"ם, היא ניתקה את מערכת הרמקולים לנוסעים באוטובוסים הותיקים אותם היא מפעילה, וכל אוטובוס חדש שמתקבל אצלה אינו מצויד ברמקולים עבור הנוסעים. "השמעת מוזיקה, ככל שקיימת, היא ממכשיר הרדיו הנמצא ליד הנהג ומיועד לאוזניו – כאשר באוטובוס מותקנים שני רמקולים רגילים עבור הנהג והם ממוקמים בסמיכות לו".
עוד אמרו הנתבעים במשפט, כי אם אחד או יותר מהנוסעים יכולים לשמוע את המוזיקה לה מאזין הנהג, אין בכך הפרה של זכויותיהם של האמנים והמוזיקאים המבצעים. בא כוחם של הנתבעים, עו"ד ירון קוכמן, אמר: "מדובר במערכת רגילה הדומה לזו המותקנת בכל מכונית פרטית; לא נערכו בה שינויים שהפכו את השימוש הפרטי לשימוש פומבי". הוא הוסיף כי מדובר בשטח קטן ולכן איכות השמיעה היא כזו שיש צורך לעמוד בסמוך לרמקולים כדי לשמוע בצורה טובה.
השופט ארנון דראל שמע את טענות ועדויות שני הצדדים ופסק היום (ד') כי התביעה נדחית וכי התובעים, יחד ולחוד, ישאו בהוצאות המשפט של "אגד" ובשכר טרחת עורך דין בסכום של 50 אלף שקל.
לאחר קבלת פסק הדין אמר עו"ד ברק: "אנחנו מאוד מאוכזבים מפסק הדין. התוצאה היא הרת אסון לזכויות המבצעים". ברק התייחס לערעור נגד חברת "דן" בבית המשפט המחוזי בתל אביב בו זכו והגיעו להסדר כספי עם החברה. "לא ייתכן שהמוביל הלאומי יפר ביד גסה את זכויות המבצעים. 20 שנה לא שילמו למבצעים ופסק דין כגון זה נותן חותמת גומי לשוק ההשמעות הלא חוקיות באמצעות תרגיל ישראבלוף".
דובר "אגד", רון רטנר, אמר ל-ynet כי בחברה הובעה קורת רוח מרובה לנוכח פסק הדין, המאשר את העובדה ש"אגד" פועלת באופן מתוכנן מאז שנת 2003, כשהחלה לנתק את הרמקולים הפנימיים באוטובוסים ומנעה בכך השמעות פומביות. "אנו מאמינים כי פסק הדין יעזור גם לחברות תחבורה אחרות: יש לנו מיליון נוסעים ביום ו-3000 אוטובוסים שפועלים על פי כל התקנות כפי שאנו עושים תמיד".