העליון ממליץ: יחסי מין בין עו"ד ללקוח - לא אתי
השופטים קבעו כי הדבר נכון במיוחד בתחום דיני המשפחה - שם התלות הרגשית בעו"ד גדולה יותר. הם דחו, עם זאת, עתירה של אישה שטענה ששכבה עם עורך דינה בפגישת ייעוץ - והמליצו ללשכה לקבוע כללים בנושא
על היחסים האלה לא בטוח שיוטל חיסיון - אלא דווקא איסור. בית המשפט העליון המליץ היום (ה') ללשכת עורכי הדין לשנות את עמדתה ולהבהיר לעורכי הדין כי קיום יחסי מין עם לקוחותיהם - במיוחד אם הדבר נעשה במסגרת פגישות ייעוץ - מהווה עבירה אתית. ההמלצה ניתנה במסגרת דיון בעתירה של אישה שטענה כי עורך דינה קיים עמה יחסי מין במשרדו ואף גבה ממנה שכר טרחה.
האישה ערערה על החלטת ועד מחוז תל אביב של לשכת עורכי הדין, שסירבה להעמיד לדין את הפרקליט. היא טענה כי השניים קיימו יחסי מין במסגרת פגישת ייעוץ שנערכה משרדו, וכי הפרקליט אף גבה ממנה שכר טרחה במזומן - בלי לתת לה קבלה או חשבונית. הלשכה החליטה לגנוז את התלונה, בטענה כי מדובר ב"גרסה מול גרסה" ואין באפשרותה לקבוע מי צודק.
בעקבות ההחלטה, פנתה האישה לבית הדין לעניינים מנהליים בדרישה להורות ללשכת עורכי הדין לנמק מדוע לא יעמיד את הפרקליט לדין משמעתי. בית המשפט דחה את הערעור וקבע כי הלקוחה לא הצליחה להוכיח שלשכת עורכי הדין קיבלה החלטות משיקולים פסולים או שנפלה טעות באופן קבלת ההחלטה.
היום הגיע הערעור עד לבית המשפט העליון. השופטים יורם דנציגר, אשר גרוניס ועדנה ארבל,
דחו את העתירה בטענה שלא נפל כל פגם בקביעת בית המשפט לעניינים מנהליים. הם מתחו, עם זאת, ביקורת על עמדת לשכת עורכי הדין, שלפיה אם יחסי המין נעשים ללא אילוץ או כפייה - אין בכך עבירה אתית.
השופט דנציגר הדגיש כי הדברים נכונים במיוחד במקרים בהם מדובר בייצוג בתחום דיני המשפחה - תחום בו התלות הרגשית בעורך הדין עלולה להיות גדולה במיוחד. ההחלטה לדחות את ערעורה קיבלה משנה תוקף לאחר שהתברר כי תלונתה נבדקה על ידי פרקליטות המדינה והיועץ המשפטי לממשלה, שקבעו כי לא מדובר במקרה חמור ויוצא דופן המחייב את התערבותם.
Read this article in English