שתף קטע נבחר

 

עוד בכירי חמאס שוחררו; חמאס: אין קשר לשליט

לצד סלאח ערורי, ממייסדי הזרוע הצבאית, שוחררו עוד בכירים מהכלא הישראלי - לאחר שסיימו לרצות את עונשם, או בעסקאות אישיות המקובלות עם עצירים מנהליים. כן ניתנו הקלות לבכירים אחרים. גורם ביטחון פלסטיני מתעקש: ישראל מנסה ליצור אמון לקראת חידוש מגעים על עסקת שבויים

מדוע שוחרר בכיר החמאס? בחמאס מכחישים היום (ה') כל קשר בין החלטת ישראל לשחרר מהכלא את סאלח אל-ערורי, אחד ממייסדי הזרוע הצבאית של הארגון, לבין עסקת שבויים אפשרית עם חמאס, שבמסגרתה ישוחרר החייל החטוף גלעד שליט. מוקדם יותר השבוע, טענו בחמאס כי ישראל ביקשה לחדש את המגעים על עסקת שליט, המוקפאים מאז סירב חמאס להצעת ישראל, בדצמבר באחרון.

 

אל-ערורי, שהיה נתון במעצר מִנהלי, שוחרר מהכלא שלשום, בעסקה בינו למערכת הביטחון,

שבמסגרתה סוכם כי הוא יעזוב את השטחים לתקופה של כשלוש שנים. ל-ynet נודע כי בימים האחרונים שיחררה ישראל בכירים נוספים בארגון, בין אם לאחר שסיימו לרצות את עונשם, ובין אם בעסקאות דומות.

 

בחמאס מדגישים כי מדובר בעסקאות אישיות שנהוגות בין אסירים מִנהליים לבין מערכת הביטחון. אל-ערורי, למשל, שוחרר תמורת התחייבות לעזוב את השטחים בסוף החודש, לתקופה של שלוש שנים. הוא עצמו דרש לעזוב לרצועת עזה, אולם נתקל בסירוב.

 

בין הבכירים הנוספים ששוחררו מהכלא הישראלי בימים האחרונים נמצא גם ראש הארגון ביריחו, השייח שאכר עמארה, שסיים לרצות תקופת מאסר שנגזרה עליו. עוד נודע ל-ynet, כי שלושה פעילים בולטים של החמאס בגדה - אדיב זיאד, מחמוד אל-ערדה ומנהל הטלוויזיה של חמאס בגדה, מוחמד שתיווי, שהיו מנועים מעזיבת הגדה המערבית - הורשו בימים האחרונים לצאת את תחומי השטחים למלזיה, לצורך לימודים.

 

גורמי ביטחון פלסטינים מעריכים כי השלושה לא ישהו רק במלזיה, ומוסיפים כי למרות ההכחשות, נראה שיש ניסיון ישראלי ליצור אווירה של אמון עם חמאס, לקראת אפשרות חידוש השיחות על גלעד שליט. בחמאס, כאמור, מכחישים בתוקף שיש קשר בין הדברים.

 

"הברירה: או בכלא - או לא בחיים. זו עסקה טובה"

סלאח אל-ערורי, ממייסדי הזרוע הצבאית של חמאס בגדה המערבית בתחילת בנות ה-90, התגורר ופעל באזור רמאללה. בעשור האחרון הוא לא היה פעיל, ושהה לסירוגין במעצרים מנהליים. לאחרונה נעצר במאי 2007, ומאז שהה בכלא.

 

למרות היותו בכיר לשעבר בזרוע הצבאית ואחד ממייסדיה, נמנה אל-ערורי בשנים האחרונות על האגף הפרגמטי בארגון, והתנגד לקו הנוקשה של הנהגתו.

זמן קצר לפני מעצרו אף הופיע בפומבי לצדם של בכירי פתח בגדה, וגינה את השתלטות החמאס בכוח על רצועת עזה.

 

בהקשר זה מציינים בתנועה כי מבחינתו, הוא הגיע לעסקה אישית טובה - שכן הוא זכה לכך שאשתו ואמו ישהו לצדו בשנים שיהיה מחוץ לגדה, וכי תותר חזרתו לשטחים בתום תקופת שלוש השנים.

 

"לערורי היה ברור שמבחינת ישראל הוא חייב להיות או בכלא או לא להיות בחיים, ולכן העסקה הזו מבחינתו היא טבעית מאוד - אך אין לה כל קשר למגעים על עסקת שליט", אמר גורם בחמאס. הוא סירב להתייחס לנושא האישור שהוענק לפעילים לעזוב את השטחים.

 

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שליט בסרטון שפירסם חמאס באוקטובר
צילום: AFP
מומלצים