שתף קטע נבחר

ניצולי שואה לבג"ץ: גם מי שהסתתר זקוק לסיוע

העותרים טוענים כי משרד האוצר מסרב להיענות לתביעות של אלפי ניצולי שואה, בעקבות אבחנה שנעשתה בין ניצולים במעגל ראשון וניצולים במעגל שני. לטענתם, מדובר ב"אפליה צורמת"

עשרות ניצולי שואה עתרו היום (ה') לבג"ץ בטענה כי המדינה מפלה בינם לבין ניצולי שואה אחרים, ואינה מכירה במחלות שונות הקשורות לטענתם לזוועות שחוו בשואה. העותרים - 37 ניצולי שואה שלא היו במחנות ההשמדה, אלא הסתתרו במקומות מסתור שונים - טוענים כי נחשפו לתנאי מחייה בלתי-אנושיים, למצבי רעב ולמחלות קשות וזיהומיות שפגעו בהם גם בשנים שלאחר המלחמה.

 

לטענת העותרים, חברי הוועדה הרפואית שהוקמה בהנחיית ועדת החקירה הממלכתית לסיוע לניצולי השואה, חילקו את ניצולי השואה לנפגעים במעגל הראשון ונפגעים במעגל השני. הוועדה - שנועדה לבחון אם יש קשר סיבתי בין מחלות שונות לבין אירועי השואה - לא התייחסה, לטענתם, לאותם ניצולי שואה שהצליחו להימלט ולא נשלחו למחנות הנאצים.

 

העותרים טוענים כי הלשכה לשיקום נכים במשרד האוצר מסרבת להיענות לתביעות של אלפי ניצולי שואה שאינם מוגדרים כזכאים לפיצוי על-פי מסקנות הוועדה. הם טוענים כי הוועדה יצרה "אפליה צורמת" בין ניצולי שואה שנרדפו במחנות ובגטאות ולבין אלו שנרדפו ביערות. חמור מכך, טענו, ההמלצות מוציאות קבוצה גדולה של ניצולי שואה מחוץ למתחם הקשר הסיבתי ביחס למחלות לב ולחץ דם.

 

עיקר העתירה מתייחסת לטענה שהוועדה הרפואית ערכה חלוקה מפלה, ללא כל סמכות. "הדעת אינה סובלת מצב בו קבוצה גדולה של ניצולי שואה, שכל החברים בה הוכרו כנכי רדיפות הנאצים, אינם נכללים בהמלצות הוועדה". העותרים מבקשים מבית המשפט להגיע להכרעה בהקדם, כיוון שמדובר בקשישים בגיל מופלג שבשלב זה של חייהם - לכל חודש יש משמעות הרת גורל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש ועדת החקירה הממלכתית. השופטת דורנר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים