שתף קטע נבחר

רק עכשיו: מרק שום טרי

קצת לפני חג הפסח מתמלאים השווקים בשום הטרי, זה בעל הגבעולים הירוקים. שי ילין, שיודע שעם ירקות עונתיים לא כדאי להתווכח, הכין מייד סיר ענקי של מרק שום טרי

מרק שום טרי

המרכיבים:

6 ראשי שום טרי עם הגבעולים הירוקים (את השום, המכונה גם "שום ירוק", אפשר למצוא ממש עכשיו בשווקים)

1 בצל בינוני, קצוץ

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה, קצוץ לקוביות קטנות

1/4 כוס שמן זית איכותי

1/2 כוס יין לבן יבש

20 גרם חמאה

1 ליטר ציר עוף או ירקות

קורט אגוז מוסקט

פלפל שחור טחון

מלח ים אטלנטי

להגשה:

גבינת פרמזן מגוררת


(צילום: קרן שגב) 

 

 אופן ההכנה:

  1. מכינים את השום: מפרידים את הראשים והגבעולים. קולפים את הקליפה החיצונית של ראשי השום, מסירים את השורש וקוצצים דק. מקלפים את השכבות החיצוניות והקשות של הגבעולים וקוטמים אותם מתחת לנקודה בה הם נהיים גמישים. מפרידים את החלקים הלבנים והירוקים וקוצצים בנפרד.
  2. בסיר מרק מחממים את שמן הזית והחמאה. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הבצל, ראשי השום, החלק הלבן של הגבעולים ושורש הפטרוזיליה. מטגנים רק עד שהשום והבצל נעשים שקופים.
  3. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים. מוסיפים את תפוחי האדמה, קורט אגוז מוסקט, מלח לפי הטעם ואת הציר, ומבשלים חצי שעה.
  4. טוחנים את המרק למחית, מוסיפים את החלק הירוק של גבעולי השום ומבשלים שתי דקות נוספות.
  5. מעבירים לקעריות. על כל אחת מהן מזליפים מעט שמן זית, מפזרים פלפל שחור ופרמזן מגורר.

 

שי ילין כותב את הבלוג Ambrosiac

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שום טרי, המוכר גם בשם שום ירוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים