מיטשל הזמין את רה"מ לאובמה: "תענוג לחזור"
אחרי שנרגעו הרוחות בין וושינגטון לירושלים - בעקבות ההבהרות וההתחייבויות של רה"מ לגבי הבנייה בירושלים - נועד שליחו המיוחד של הנשיא אובמה עם ראש הממשלה ועם שר הביטחון, ומסר הזמנה רשמית לפגישה עם אובמה. הביקור בבריסל בוטל
ביום שאחרי המשבר בין ישראל לארצות הברית - חוזרים לעבודה. שליחו המיוחד של הנשיא אובמה, ג'ורג' מיטשל, נועד בצהריים (יום א') עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ומסר לו הזמנה רשמית לפגישה בוושינגטון עם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה. נתניהו ימריא הערב לוושינגטון והוא צפוי להיפגש עם אובמה ביום שלישי.
בעקבות הפגישה הצפויה עם אובמה החליטו בלשכת ראש הממשלה לשנות את תוכנית הנסיעה, ולוותר על נסיעתו הצפויה לבלגיה. נתניהו היה אמור להיפגש עם ראשי ממשלות אירופים, אך החליט לוותר על כך לטובת פגישות עם בכירים בסנאט ובקונגרס. בארה"ב הוא צפוי להיפגש גם עם סגן הנשיא, ג'ו ביידן, שבעת ביקורו בישראל פרץ המשבר סביב ההכרזה על הבנייה ברמת שלמה מעבר לקו הירוק. כמו כן ייפגש עם מזכירת המדינה, הילרי קלינטון ועם שר ההגנה, רוברט גייטס. הוא ישהה בארצות הברית עד יום חמישי ואת מקומו ימלא השר סילבן שלום.
מיטשל נועד בצהריים גם עם שר הביטחון, אהוד ברק, בירושלים. ברק בירך את אורחו: "ביטאתי את הערכתי למאמצים חרף הקשיים, בגיבוי ממשל אובמה לשיחות שיובילו בסופו של דבר להסדר לכל האזור".
מיטשל מצדו אמר כי "זה תענוג לחזור. שר הביטחון הוא חבר קרוב של ארצות הברית. הקשרים בין המדינות חזקים ועמידים. לא ניתן לערער על ההתחייבות האמריקנית לביטחון ישראל והיא בלתי ניתנת לשבירה. בפגישה דיברנו על כלל הנושאים, ובעיקר על יחסי הישראלים והפלסטינים - בתקווה שבסוף התהליך נגיע לפיתרון קבע ונקדם את פגישות הקרבה".
מיטשל מסר הזמנה לנתניהו (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)
שר הביטחון הוסיף ואמר, כי "אנחנו מקווים למשא ומתן ישיר. ראינו עליות ומורדות בשבועות האחרונים אך אני בטוח שהממשל האמריקני יביא להתגברות על כל המכשולים ולישיבה פנים מול פנים כדי להגיע להסכם כולל באזור".
בתום הצהרת שר הביטחון, נכנסו ברק ומיטשל לארוחת צהריים חגיגית במלון קינג דייויד בבירה.
הבוקר התברר כי המשבר בין ישראל לארה"ב הסתיים ב"התקפלות" של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהסכים שסוגיות הליבה יעלו כבר כעת על שולחן המשא-ומתן עם הפלסטינים, הבנייה במזרח ירושלים תעוכב וישראל תקל בסגר על רצועת עזה. עם זאת, ערב המראתו היום לכינוס איפא"ק בארה"ב, ולקראת פגישה אפשרית עם הנשיא אובמה, חזר נתניהו והובהיר בפתח ישיבת הממשלה, כי "המדיניות שלנו לגבי ירושלים היא כמו המדיניות ב-42 השנים האחרונות", וכי "מבחינתנו בנייה בירושלים היא כמו בנייה בתל-אביב. כך גם הבהרנו לאמריקנים".