שתף קטע נבחר

 

שלום על מדיניות החוץ: אצלי זה היה אחרת

בדרך לוושיגנטון, נאלץ ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לעמוד גם בפני לחצים מבית. בכנס של הליכוד בתל-אביב, מתח השר סילבן שלום ביקורת על ניהול קשרי החוץ: "בסופו של יום, הקשרים עם ארה"ב והקהילה הבינלאומית יכולים להיות אחרים. בתקופתי הקשרים היו אחרים"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יוצא הלילה (יום ב') לארצות הברית לביקור שיכלול פגישות פיוס עם ראשי הממשל האמריקני, אך בינתיים גוברים הלחצים מבית להפגין עמדה קשוחה מול האמריקנים. המשנה לראש הממשלה, סילבן שלום, שימלא את מקומו של נתניהו בהיעדרו, קרא לו אמש לא להיכנע ללחצים מצד וושינגטון ומתח ביקורת לא מרומזת על דרך ניהול מדיניות החוץ של ישראל. הדברים כוונו אל נתניהו ואל שר החוץ, אביגדור ליברמן.

 

בכינוס הסברה של הליכוד בתל-אביב, אמר שלום: "בסופו של יום, הקשרים עם ארה"ב והקהילה הבינלאומית יכולים להיות אחרים. בתקופתי הקשרים היו אחרים. לא צריך לזלזל בזה". לדבריו, נסיעתו של נתניהו היא אולי החשובה ביותר בשנים האחרונות. "הנסיעה חשובה ביותר, כי הידידה הגדולה ביותר היא ארה"ב. יכול להיות כעס, אך - גם לנו יש מה לומר".

 

"לפני שנה הגענו לשלטון, כשקיבלנו את אמון הבוחר והצבנו בפניו את דרכנו", אמר שלום, "הנפנו, למי ששכח, את דגל ההתיישבות. אמרו לראש הממשלה להכיר בשתי מדינות, ואז להקפיא התנחלויות, ואז יפתח משא-ומתן - אבל אין משא ומתן. היתה מפלגה שהלכה עם הדרך הזו - היא באופוזיציה. האם אנחנו בשלטון כדי להגשים את המצע שלהם? כשאנשים דבקים בעקרונותיהם הם גם מנצחים".

 

מאות פעילי ליכוד השתתפו בכנס ההסברה והרמת הכוסית שערכו השרים סילבן שלום ויוסי פלד תחת הכותרת "לשנה הבאה בירושלים הבנויה". בכנס השתתפו ראשי התנחלויות, חברי כנסת ופעילים מהליכוד. דקות לפני שעלה לדוכן הנואמים, קיבל השר שלום דיווח על רקטת קסאם שהתפוצצה מדרום לאשקלון. "הירי על אשקלון יחייב תגובה. צריך להגיב", הבהיר. 

 

הוא הדגיש כי בליכוד מגבים את נתניהו בכל הקשור לחידוש הבנייה בהתנחלויות ב-26 בספטמבר. "אני מאוד מקווה שאחרי האמירה של ראש הממשלה הבוקר בעניין ירושלים מיד עם שובו מארה"ב, הוא ימנה שר לענייני ירושלים". נתניהו נוסע, לדברי שלום, "עם המנדט של העם היהודי לדורותיו, לשמור על ירושלים לנצח נצחים. זה המנדט שנועדנו לממש".

 

שלום התייחס גם לממשל האמריקני - נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ומזכירת המדינה, הילרי קלינטון, והגדיר אותם ידידי אמת של ישראל. "יש תחושה לא פשוטה, אבל הדבר שמאחד את כולם זה ירושלים, ולכן אני קורא לנשיא להעביר את השגרירות האמריקנית לירושלים, ומוטב שעה אחת קודם. זו תהיה אמירה שתחזק את ירושלים ואת הסיכוי להגיע לשלום".

   

יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, ביקש לחזק ידיו של ראש הממשלה לקראת נסיעתו לוושינגטון: "יש דברים שצריכים לומר לעולם בפשטות - ירושלים לא תהיה חלק ממשא ומתן כלשהו. מי שיעמיד את ירושלים בספק, יעמיד בספק את קיום ישראל". הוא פנה לראש הממשלה: "אמור לאובמה וקלינטון - בשנה הבאה בירושלים הבנויה".

 

איוב קרא אמר כי "כל המוקיונים והמזוכיסטים מהשמאל ימשיכו לקרקר, כי אין להם מה לחפש בירושלים", וגם הוא ביקש להעביר מסר לראש הממשלה: "כולנו מאחוריך במאבק על אחדות ירושלים השלמה". השר יוסי פלד הוסיף: "הלב של האומה שלנו זו ירושלים. עם לא מוותר על הלב שלו. נמשיך הבניה בירושלים איך שנחליט, עם לא נותן שיגעו בלבו. שלא יפחידו אותנו. מאז קיומו של העם, אין יום בלי סערות. ברית בין עמים אינה אומרת שצד אחד נותן הוראות, והצד השני קופץ ומבצע".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 21/03/2010 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא לזלזל בקשרי חוץ. השר שלום
צילום: גיל יוחנן
ביקור חשוב. נתניהו ומיטשל
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים