שתף קטע נבחר

 

ועידת הנגב נפתחת: רוצים עוד 300 אלף תושבים

בבוקר פתיחת ועידת הנגב מגלה סקר כי 77% מתושבי הדרום רואים עתיד לאזור. ראשי הרשויות מרגישים שינוי במעמד הנגב, ולא רק במחירי הנדל"ן. השר שלום: "הדברים קורים, לפעמים לוקח זמן". ראש העיר ב"ש דנילוביץ': "כל האפשרויות פתוחות"

בימים כתיקונם יורדים בכירי הפוליטיקאים לדרום מבטיחים, וחוזרים כלעומת שבאו. הבוקר (ג') תיפתח וועידת הנגב, כשהשנה התחושה בקרב ראשי הרשויות מעט שונה - קורה משהו באזור. אחד הנושאים המרכזיים שיידונו בוועידה, שתועבר בשידור חי ב-ynet, יהיה השאיפה להביא לנגב עוד 300 אלף תושבים.

 

הדימוי של עיירת הפיתוח שנחקק בזיכרונם של רבים ובעיניהם הדרום הוא לא יותר מאשר ברירת מחדל, מקום ממנו יש לברוח. אלא שהמציאות היא אחרת. 75% מתושבי הנגב שהשתתפו בסקר מיוחד של מכון Market Watch הצהירו, כי יש כוונה להישאר באזורם והם רואים עצמם כחלק מהנגב. כ-77% מהתושבים בנגב בהחלט חושבים כי יש לאזור בו הם חיים עתיד.

 

העיר באר שבע היא דוגמא טובה למקום בו רואים את השינוי בעיניים. פארק נחל באר שבע כבר כאן ולובש צורה (בהשקעה של כ- 400 מיליון שקל), המשכן לאמנויות הבמה בבאר שבע כבר פועל (כשמונה שנים לאחר הנחת אבן הפינה), פארק המדע בעיר העתיקה בבנייה (30 מיליון דולר), רחובות שלמים באזור משוקמים ואפילו יש בית ספר למשחק. העיר העתיקה היא מוקד בילוי ותרבות וכך גם רחוב ארלוזורוב הסמוך לאוניברסיטת בן גוריון.


פיתוח שדרות רגר בב"ש (באדיבות עיריית באר-שבע)

 

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אמר כי "הוכחנו שהשינוי הוא אפשרי. אם יש משהו שמאפיין את הנגב הוא שכל האפשרויות פתוחות. אפשר להפוך את הנגב למקום איכותי שנותן מענה לכל מה שנוגע לתעסוקה, השכלה גבוהה, חינוך תרבות ופנאי".

 

עם זאת, המצב עדיין אינו אידיאלי. בקרב הנשאלים בסקר עלה, כי הבעיה העיקרית המונעת מהם מלהישאר בנגב היא מחסור במקומות עבודה (44%), לאחר מכן מחסור במקומות בילוי (15%) ו- 12% ציינו כי פשוט משעמם להם. בינתיים, אחת הסנוניות שמבשרות על השינוי היא העיתונות הכלכלית. עליית מחירי הנדל"ן בבאר שבע, בדימונה, כמו גם שבירוחם נרשמו 273 משפחות במכרז של 30 מגרשים מדברות בעד עצמן.   

 

"בכיינות וקיטורים לא עזרו לאף אחד"

השר לפיתוח הנגב והגליל והמשנה לראש הממשלה סילבן שלום אומר כי "ועידת הנגב היא כלי חשוב לשים את האזור בסדר היום. כשבאתי לוועידת הגליל אמרו לי שהכול רק דיבורים, אז אמרו. אמרתי שיהיה בית ספר לרפואה בגליל, ואחרי חמש שנים הצלחנו לשחרר את הפלונטר ואנחנו כבר מקימים אותו. אמרתי גם רכבת לכרמיאל- הממשלה כבר אישרה. הדברים קורים. לפעמים הם לוקחים קצת זמן".

 

ראש מועצת ירוחם, עמרם מצנע: "היום יש תופעה של צעירים, בגילאי אחרי צבא, סטודנטים ומשפחות צעירות שמחפשות איכות חיים. הייתי קורא לזה אידיאולוגיה. גם הממשלה, אותה ממשלה שאנחנו מאוד אוהבים להעביר עליה ביקורת, משקיעה יותר בתשתיות תחבורה עקב ירידת הבסיסים הגדולים של צה"ל לנגב". את השיחה מקיים מצנע בדרכו לקבוצת צעירים בירושלים שהביעו את רצונם לעבור לנגב. גם הוא מסכים ש"בכיינות וקיטורים לא עזרו לאף אחד. הם רק מקדמים תדמית שלילית".

 

"החזון של יישוב הגליל והנגב צריך להפוך למציאות ואז השמיים הם הגבול", אומר ראש הוועדה הקרואה באופקים, צביקה גרינגולד. אופקים היא עיר שמאז ומתמיד הייתה דוגמא לעיירת פיתוח נחשלת. היא עומדת במקום בשעה ששאר העולם הולך ומתפתח, ומי שיכול בורח. אבל ראש העיר גרינגולד נחוש לשנות את המצב. "העתיד שלנו צריך להתבסס על שתי פעולות - עידוד והבאת אוכלוסיות ממרכז הארץ אל הפריפריה, ודרך זה גם לעודד את בני אופקים להישאר ולגור ולבנות את ביתם באופקים". לדבריו, בהשקעה לא גדולה אפשר להפוך את הנגב למקום אטרקטיבי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצנע. "הממשלה משקיעה יותר"
צילום: צפריר אביוב
השר שלום בסיור בנגב
באדיבות משרד נגב גליל
דנילוביץ' עם נתניהו וארדן בחנוכת פארק ב"ש
צילום: דיאגו מיטלברג
מומלצים