שתף קטע נבחר
 

בגלל המשבר: זינוק במספר פשיטות הרגל

ב-2009 הוגשו לאפוטרופוס הכללי 4,968 בקשות לכינוס נכסים ופשיטות רגל, 35% יותר מאשר ב-2008. האפוטרופוס הכללי: המשבר הכלכלי הגיע בסוף גם לפתחו של העסק הקטן

בשנת 2009 נרשם זינוק במספר העסקים הקורסים במשק. כך עולה מנתונים שפרסם היום (א') האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, שלמה שחר.

 

מהנתונים המפורטים בדו"ח עולה כי בשנת 2009 הוגשו 4,968 בקשות חדשות של חברות לצווי כינוס נכסים (סגירת החברה), ושל אנשי עסקים להכרזה עליהם כפושטי רגל. מדובר בגידול של כ-35% לעומת מספר הבקשות שהוגשו בשנת 2008. עוד עולה מהנתונים כי אשתקד הוגשו כ-832 בקשות לפירוק עסקים, זינוק של כ-20% לעומת 2008.

 

"הסיבה העיקרית לגידול היא שהמשבר הכלכלי הגיע לפתחו של העסק הקטן", אומר שחר ל-ynet, "בסופו של דבר, לא ראינו במשבר הזה קריסות של עסקים גדולים, אבל האזרח הקטן שילם את המחיר: עובדים פוטרו ועסקים קטנים קרסו כשהמשבר התחיל, אמרנו שזה ייקח זמן עד שזה יגיע לקריסות של עסקים. האפקט הוא מצטבר: עובדים שפוטרו מההיי-טק והתעשייה קונים פחות, ומצד שני, לעסק יש פחות אשראי בנקאי. גם אזרחים פרטיים שהתחייבו לקנות נכסים מתקשים לעמוד בתשלומים".

 

"סיבה נוספת היא השיפור במודעות של החייבים לאפשרות לבקש פשיטת רגל. זאת, גם בגלל האיטיות של הליכי ההוצאה לפועל, שמקשה את חייהם של החייבים ובעלי החוב כאחד, וגם בגלל שיותר ויותר חייבים פרטיים קטנים פונים לסיוע משפטי ושם מייעצים להם לפשוט רגל במקום להסתבך עם הוצאה לפועל".

 

זאת תופעה חיובית, לדעתך? היית ממליץ לחייבים להכריז על פשיטת רגל?

 

"בעל עסק שקרס, שפועל בתום לב ומוכן להשאיר אחריו את כל נכסיו, יכול לאפשר לעצמו לפתוח דף חדש אם הוא פושט רגל".

 

"בלי אשראי - עסקים נוספים יקרסו"

האם השנה הבאה תיראה יותר טוב? אם שואלים את בעלי העסקים הקטנים עצמם, הרי שהמפתח לכל נמצא בבנקים ולהיקף האשראי שיתנו לעסקים. "הנתונים הקשים הללו הם תמרור אזהרה המצביע על מחנק האשראי ההולך וגובר של העסקים הקטנים", אומר ל-ynet נשיא התאחדות התעשייה והמלאכה, יהודה אלחדיף, "העסקים עומדים מול בנקים שאטומים למצוקתם. אם לא יורחבו המענקים וההלוואות העסקים יקרסו בזה אחרי זה כמו מגדל קלפים".

 

עוד עולה מדו"ח האפוטרופוס הכללי כי במהלך השנה שעברה נפתחו 5,607 תיקים חדשים של פיקוח על אפוטרופסים (אנשים שאחראים על רכושם של ילדים ואנשים בעלי מוגבלויות) ומנהלי עיזבון (נכסי נפטרים שירושתם לא הוסדרה). בסך הכל מטפל האפוטרופוס בכ-43 אלף תיקי פיקוח על אפוטרופוסים ומנהלי עיזבון ברחבי הארץ. בתחום גילוי וניהול רכוש נעדרים, נפתחו אשתקד 248 תיקי כספים ו-47 תיקי נדל"ן.

 

עוד עולה מהנתונים המפורטים בדו"ח כי בשנת 2009 ניהל האפוטרופוס הכללי כספים בסך כולל של כ-3.9 מיליארד שקל.


פורסם לראשונה 23/03/2010 12:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלי רייפמן: אתה לא לבד
צילום: ירון ברנר
הוצאה לפועל: יותר חייבים מבקשים פשיטת רגל (צילום אילוסטרציה)
צילום: שלומי כהן
מומלצים