אישום: זייפו היתרים לפלסטינים תמורת מיליונים
הפרקליטות טוענת שהרשת שהפעיל מזכיר מושב עזריקם אפשרה למאות פלסטינים להיכנס לישראל ללא קושי - בסיוע שתי נשות קשר שעבדו במשרדי הממשלה
לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע הוגש היום (ג') כתב אישום בפרשת השוחד החמורה שבמסגרתה קיבלו פלסטינים היתרים לעבוד בישראל בתמורה לשוחד. מזכיר מושב עזריקם, מנהלת מדור התשלומים במשרד הפנים ועובדת במשרד המנהל האזרחי, הואשמו בעבירות החמורות שאפשרו לתושבי הרשות הפלסטינית להסתובב בישראל באין מפריע.
בכתב האישום החמור, שהוגש על ידי פרקליטות מחוז דרום, מוזכרים מי שהיו לכאורה מפעילה הרשת: מזכיר עזריקם, שלמה (סמי) כהן, מנהלת מדור תשלומים בסניף משרד הפנים באשקלון, מרים השאש, וכן לינדה סאלם, ששימשה כעובדת בכירה במשרדי המנהל האזרחי בגוש עציון.
על פי כתב האישום, כהן הוא זה שעמד בראש הרשת שפעלה מאז שנת 2007. הנאשמים העניקו מספר גדול מאוד של היתרי העסקה כוזבים, שאפשרו לפלסטינים לעבוד בשטחי ישראל. בתמורה, הם שלשלו לכיסם יותר מ-4.5 מיליון שקלים.
הדרך שבה פעלה הרשת כלל הנפקת היתרים על שם מעסיקים שונים - ללא ידיעתם וללא הסכמתם. אותם פלסטינים ששילמו לכהן עבור האישורים למעשה כלל לא עבדו אצל המעסיקים שהופיעו על ההיתר. במקום, הם נכנסו לשטחי ישראל והסתובבו באופן חופשי, ללא פיקוח של מעסיק או המדינה, "תוך יצירת סיכון למדינה ולתושביה, הן בפן הפלילי והן בפן הביטחוני", נמסר.
בהודעה שנמסרה מהפרלקיטות נטען כי כהן הוא זה שביצע בפועל את המעשים החמורים ביותר. הוא ניצל את שירותם של מתווכים שונים, תוך הונאה
של המדינה, וגם זכה לסיוע מ"נשות הקשר" שלו במשרדי הממשלה - האשש וסאלם - שגם כן קיבלו ממנו שוחד.
במסגרת הפרשה כבר הוגשו כתבי אישום כנגד 11 משותפיו של כהן. רובם מוחזקים במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים, וחלקם כבר הורשעו. העבירות המיוחסות לכהן, להאשש ולסאלם מייחס להם עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קבלת שוחד והפרת אמונים, הלבנת הון וזיוף.